Kretos triušis – katės Lisos gerbėjas | KaunoDiena.lt

KRETOS TRIUŠIS – KATĖS LISOS GERBĖJAS

Jau daugybę metų Nepriklausomybės Akto signataro Jono Vileišio anūkė politologė Danga Vileišis vasaroja Kretoje, atskrisdama į šią įspūdingo grožio salą iš Berlyno.

Kiekvieną kartą ji apsigyvena toje pačioje viloje aukštai kalnuose, drauge su savo vyru Sumio ir kate Lisa. Pastaroji yra įpratusi prie vienatvės šioje atokioje nuo vietos gyventojų sodybų vietovėje. Tačiau šį rudenį Lisa, anot Dangos, įsitaisė keturkojį gerbėją, atklydusį į Vileišytės vilą iš kažkurios kalnų sodybos.

"Aš tą pilką triušį pamačiau savo kieme prieš mėnesį. Jis tūnojo pasislėpęs tarp mano nedidelio daržo augalų lapų ir stebėjo mus bei taikaus būdo Lisą. Triušis kasdien vis drąsiau pasirodydavo mūsų kieme. Manau, kad jis čia pat ir nakvojo. Ilgainiui jis jau drąsiai užkandžiavo iš mano rankų, susidraugavo su Lisa. Man pavyko kai ką nufotografuoti. Pagalvojau, kad tokia triušio ir katino draugystė sudomins ir "Kauno dienos" skaitytojus", – telefonu sakė kelionei į Berlyną jau besirengianti D.Vileišis. Anot jos, jei triušis užsispirtų ir negrįžtų į savo tikruosius namus po to, kai Lisa išskris į Berlyną, gyvūnas tikrai čia nebadaus ir nesušals – jam jau dabar pastatytas būstas.

GALERIJA

  • Kretos triušis – katės Lisos gerbėjas
Asmeninio archyvo nuotr.
Gairės: triušis, katė, Gyvūnai
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

A2tis

čia tai draugystė.Sugyvena daug geriau nei mūsų tautiečiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS