Muzikos veteranas N. Diamondas paskelbė apie grėsmingą ligą | KaunoDiena.lt

MUZIKOS VETERANAS N. DIAMONDAS PASKELBĖ APIE GRĖSMINGĄ LIGĄ

  • 0

JAV muzikos scenos veteranas Neilas Diamondas (Nilas Dajemondas), vienas iš daugiausiai įrašų pardavusių visų laikų dainininkų, pirmadienį paskelbė, kad neberengs koncertų, nes jam buvo diagnozuota Parkinsono liga.

Patarus gydytojui, Brukline gyvenantis atlikėjas, kuriam trečiadienį sueina 77-eri, atšaukė Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje kovą numatytus koncertus. Jie turėjo būti dalis jo pasaulinių gastrolių, skirtų 50-osioms N. Diamondo pirmųjų įrašų metinėms.

Vis dėlto N. Diamondo pareiškime sakoma, kad jis planuoja „dar ilgai aktyviai rašyti, įrašinėti ir vykdyti kitus projektus“.

„Labai nenoriai ir labai nusivylęs skelbiu savo pasitraukimą iš koncertinių gastrolių. Man buvo didelė garbė pastaruosius 50 metų rodyti savo šou visuomenei“, – sakė dainininkas ir atsiprašė gerbėjų, laukusių būsimų koncertų.

Atiduodamas duoklę savo garsiajai dainai „Sweet Caroline“, N. Diamondas padėkojo ištikimiems gerbėjams ir cituodamas dainos frazę pasakė: „Šis pasivažinėjimas dėl jūsų buvo „toks geras, toks geras, toks geras“.“

Jaunystėje N. Diamondas metė studijas Niujorko universitete ir pradėjo rašyti dainas tokioms žvaigždėms kaip „The Monkees“. Jis pats išgarsėjo 7-ojo dešimtmečio pabaigoje, iškilęs iš folkmuzikos scenos.

Madoms pasikeitus garsesnio ir labiau provokuojamo roko naudai, N. Diamondas gerbėjų armiją užsitikrino švelnesne muzika, kuria atsigręžė į klasikinę popmuziką.

Šis senamadiškas sentimentalių dainų atlikėjas surinkdavo pilnas koncertų sales, kuriose skambėdavo tokie jo hitai kaip „Sweet Caroline“, „Girl, You'll Be a Woman Soon“ ir „Cracklin' Rosie“.

Rokenrolo šlovės muziejaus narys N. Diamondas šį sekmadienį per „Grammy“ įteikimo ceremoniją bus pagerbtas apdovanojimu už gyvenimo pasiekimus.

N. Diamondas atrodė sveikas, kai Naujųjų metų išvakarėse Niujorko Taimso aikštėje drauge su minia dainavo „Sweet Caroline“.

2014 metais interviu naujienų agentūrai AFP N. Diamondas sakė, kad stengėsi nepasiduoti to, kas buvo populiaru radijuje, įtakai ir kad negali įsivaizduoti kada nors išeisiąs į pensiją.

„Manau, kad man tai bus baisu – būtų labai sunku sustoti, – sakė N. Diamondas. – Tai dalis to, kas esu.“

N. Diamondas per savo karjeros 50-mečio gastroles spėjo surengti 55 koncertus Šiaurės Amerikos ir Europos arenose.

Parkinsono liga yra chroniškas, degeneracinis neurologinis susirgimas, paveikiantis kūno motoriką. Liga paprastai paveikia vyresnio amžiaus žmones ir dažnai nulemia kretėjimą bei kitokius judėjimo sutrikimus. Ji pati savaime nėra mirtina, bet gali būti sekinanti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS