Palikęs 10 vaikų J. Bartaškienei, vyras išvyko | KaunoDiena.lt

PALIKĘS 10 VAIKŲ J. BARTAŠKIENEI, VYRAS IŠVYKO

  • 0

Kiekvieną dieną vienišas našlys keliasi su mintimi, kaip reikės pasirūpinti savo dešimčia vaikų. Prieš ketverius metus mirštant žmonai, vyras pažadėjo, jog visą pulką mažų vaikų jis pats vienas užaugins gerais žmonėmis. Vis dėlto, tai padaryti ne taip jau paprasta – mažakalbio vyro gyvenime trūksta pinigų, o rutina baigia pasiglemžti visą pozityvumą. Bet visa tai pasikeis laidoje „Išgyvenk, jei gali” per BTV – šeimos kasdienybę ir alinančią rutiną pasišovė praskaidrinti energingiausia Lietuvos močiutė, aerobikos guru Joana Bartaškienė.

Skurdžiai Kėdainių rajone vienkiemyje gyvenančios daugiavaikės šeimos galva iš paskutiniųjų stengiasi aprūpinti vaikus. Vis dėlto ūkio netvarka ir elementariausios buitinės problemos, kaip antai, jog namie nėra nei prausyklos, nei dušo, nei pirties, tiesiog glumina. Deja, papildomų pajamų gauti beveik neįmanoma – V. Kilijonas dirbti tiesiog nespėtų, tad lieka gyventi tik iš valstybės skiriamos pašalpos. Kiekvienam šeimos nariui per savaitę lieka apie 16 eurų.

Nuoširdus tėvas sako, kad nė akimirkos nesigailėjo visą savo gyvenimą paaukojęs savo vaikams. „Turėjau išeiti iš darbo dar tuomet, kai žmona susirgo gimdos kaklelio vėžiu. Po to ir nebegrįžau. Kitos moters nebeturėsiu irgi, nes savo dukroms pažadėjau. Jos būtų labai priešiškai nusiteikusios”, - pasakojo V. Kilijonas.

Pirmą kartą po žmonos mirties daugiavaikės šeimos galva turi galimybę pailsėti ir išvykti atostogoms. Deja, savaitei palikti Kėdainių rajone esantį vienkiemį, gyvulius ir prie nuolatinio tėviško rūpesčio pripratusius vaikus iš tiesų nelengva. Vyras tikina, kad jau seniai negalvojo apie save bei savo norus ir kažin, ar tai dar sugebės.

Aerobikos Lietuvoje pradininkė J. Bartaškienė drąsiai sutiko pagelbėti daugiavaikei šeimai ir visą savaitę bandys spręsti visas buitines ir emocines problemas. Ekonomistės Aušros Maldeikienės mesto iššūkio moteris nebijo, nes tiesiog visada pasižymi gera nuotaika ir kaip pati sako, spinduliuoja meile gyvenimui. Aerobikos specialistė įsitikinusi, kad net sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis negalima pasinerti į rutiną, todėl tokią netekčių sužalotą šeima būtina ištraukti iš nuobodybės gniaužtų.

J. Bartaškienė susipažinusi su šeimos atžalomis iš karto ėmėsi veiksmų. Vaikams nedelsiant buvo surengta mankšta, o su mergaitėmis energingoji močiutė ėmė kalbėtis dėl pamotės klausimo. Nenustygstanti aerobikos guru prisipažino įsitikinusi, kad kiekvienoje šeimoje moteris tiesiog būtina.

Ar pavyks garsiai kaunietei pakeisti šeimos vaikų požiūrį į galimą naująją mamą? Ar sugebės aerobikos pradininkė praskaidrinti nuobodžią šeimos rutiną? Visi atsakymai jau šį antradienį ir trečiadienį 20.30 val. per BTV.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS