Už kelionę sumokėjo Europa | KaunoDiena.lt

UŽ KELIONĘ SUMOKĖJO EUROPA

Įvairiaspalviais plakatais, balionais ir ES šalių vėliavėlėmis išpuoštas 13-ojo maršruto troleibusas sekmadienį kauniečius vežė nemokamai. Tai – dovana Europos dienos proga.

Kiekvieną keleivį sveikinimais sutikę akcijos organizatoriai pranešė malonią žinią – šiandien bilieto pirkti nereikia. Be to, marškinėliais su užrašu "Europa veža" vilkintys studentai dalijo keleiviams įvairių lankstinukų apie ES. "Iš pradžių netiki, paskui apsidžiaugia, kad nereikia pirkti bilieto", – kalbėjo Kauno kolegijos Ekonomikos ir teisės fakulteto pirmakursis Andrius Aleknavičius.

Troleibuso vairuotoja 25 metus dirbanti Gražina Venienė tikino, kad nemokamai keleivius vežti malonu: "Keli keleiviai primygtinai norėjo sumokėti, o aš jiems pro stiklą šaukiau, kad sumokėjo Europos Sąjunga."

Seserys Ona ir Mikalina žinią apie nemokamą kelionę sutiko su šypsena. "Tai ką dabar daryti su nuolatiniu?" – gūžtelėjo pečiais Ona. Dainavos mikrorajono gyventojos 13-ojo maršruto troleibusu važiuoja bent kartą per kelis mėnesius – tvarkyti kapų.

Taip pat iš kapinių šiuo troleibusu važiavusi Rima apie Europos dieną nieko nežinojo. "Anksčiau gegužės 9 d. švęsdavome Pergalės dieną, o dabar – jau Europos diena", – pakraipė galvą Rima.

Kelios kitos moterys taip pat nežinojo, kuo ypatinga ši diena ir atvirai pripažino, kad tokios šventės nešvenčia.

1950-ųjų gegužės 9 d. Prancūzijos užsienio reikalų ministras Robert'as Schumanas iškėlė Europos integracijos idėją. Todėl šią dieną švenčiamas ES gimtadienis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)