XXI a. meno darbininkų šventė | KaunoDiena.lt

XXI A. MENO DARBININKŲ ŠVENTĖ

  • 0

Rytoj Vilniuje vyks pirmasis tarptautinis meno ir elektroninės muzikos festivalis "Ground Zero". Jis suvienys elektroninės muzikos kūrėjus, vaizdo projektų ir teatro menininkus.

Kelerius metus šiuolaikinio meno, muzikos kūrėjai būrėsi jų užuovėja tapusiose buvusios gamyklos patalpose. Suremontavę dvi dideles sales, čia jie ketina įsikurti ilgam ir vilniečius kviečia į įkurtuves. Muzikos ir meno festivalį "Ground Zero" organizatoriai juokais vadina XXI a. darbininkų švente, kurioje juodadarbiai meno kūrėjai stebins tobulai nušlifuota muzika, vaizdo projekcijomis ir šokiais.

Festivalyje pasirodys 10 elektroninės muzikos kūrėjų ir diskžokėjų iš JAV, Ispanijos, Anglijos ir Lietuvos, bus pristatyti vizualiųjų menų projektai ir specialus Gyčio Ivanausko teatro performansas. "Ground Zero" kuria 2004-aisiais vykusio, legenda tapusio trijų dienų festivalio "Elektrodienos" ir "Vasaros terasos" Vilniuje organizatoriai.

Menininkai ir atlikėjai pasiskirstys keliose salėse. Didžiausioje gamyklos erdvėje skambės energingi minimal, electro ir techno garsai. Čia pasirodys keturi muzikos atlikėjai: prodiuseris ir diskžokėjas Butane, ispaniškai lietuviškas "Monkey Brothers" duetas, pankas Pagalvė iš "Techstylism" kompanijos ir Nepriklausomų stebėtojų grupės narys Erikas Orange'as. Bene laukiamiausias jų yra Andrew "Butane" Rasse'as – įtakingos, globojančios įspūdingus Troy Pierce, Dapayk ir "Someone Else" vardus įrašų bendrovės "Alphahouse" įkūrėjas.

Mažesnioji "Ground Zero" scena bus skirta eksperimentinės elektronikos, dubstep ir drum&bass muzikai. Tarp jos atlikėjų – dubstep scenos Lietuvoje pradininkas Markas Splinteris, pirmosios industrinės muzikos grupės Lietuvoje "Modus" narys Gintas K, vieni žinomiausių drum&bass pakraipos atstovų Vilniuje Intakz ir Simao bei kiti.

Trečioji erdvė vilios įtraukiančiais interaktyviais menais, žaidimais. Ją užpildys gerai žinomi ir jauni vaizdo projektų kūrėjai: Vodka Jugend, Bartoszas Polonskis, Suckmafinger, iliustratorius Antanas Dubra. Rimantas "Korb" Lukavičius, praėjusios vasaros hito "I'll be gone" klipo autorius, parodys naujausią savo darbą "Dynamic Floor".


VIETA: "Ground Zero", T.Ševčenkos g. 16, 13 korpusas, Vilnius.

LAIKAS: gegužės 8 d. 21 val.


KAINA: 20–25 litai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS