A. Anušauskas: ES turėtų įvertinti karinės misijos Ukrainoje galimybę | KaunoDiena.lt

A. ANUŠAUSKAS: ES TURĖTŲ ĮVERTINTI KARINĖS MISIJOS UKRAINOJE GALIMYBĘ

  • 4

Europos Sąjunga (ES) turėtų įvertinti karinės misijos Ukrainoje galimybę, o Lietuva galėtų imtis lyderystės, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Kaip penktadienį pranešė ministerija, A. Anušauskas neformaliame Europos Sąjungos gynybos ministrų susitikime Lisabonoje pabrėžė, kad saugumo aplinkos blogėjimas Rytų kaimynystėje primena apie būtinybę stiprinti įvairaus lygio ES ir NATO kontaktus bei kasdienį veiklos koordinavimą.

Ministras taip pat pareiškė, kad Lietuva yra pasirengusi imtis iniciatyvos siekiant ES įsitraukimo stiprinant Ukrainos gynybą.

„ES turėtų labiau įsitraukti į Ukrainos gynybos sektoriaus stiprinimą įvertindama galimybes pradėti ES karinę patarimo ir mokymo misiją. Lietuva yra pasiruošusi imtis lyderystės vykdant detalizuojančias konsultacijas su ES valstybėmis, ES institucijomis bei plėtoti dialogą su Ukraina, siekiant ženklesnio ES įsitraukimo stiprinant Ukrainos atsparumą“, – teigė A. Anušauskas.

Viena esminių sėkmingo karinių pajėgumų plėtojimo sąlygų yra nuolatinis valstybės gynybos išlaidų didinimas.

Ji taip pat išsakė Lietuvos poziciją ir diskutuojant apie karinių ES pajėgumų vystymą.

„Karinių pajėgumų vystymas turi labiau orientuotis į ES valstybėms kylančias grėsmes, todėl Europos pramoniniai interesai neturi užgožti valstybių gynybos poreikių. Viena esminių sėkmingo karinių pajėgumų plėtojimo sąlygų yra nuolatinis valstybės gynybos išlaidų didinimas“, – sakė ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

sis pedikas nori ytraukt y kariny konflikta ukrainoj

ir lietuva , kad tarp besipjaunanciu xoxolu sukistu ir lietuvos vaikus po velena ....

Kęstas

Šitas bebras nori nukreipti kitų vaikus kariauti Donbase. Ką jūs renkate į valdžią, žmonės? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

nesuprantama

klaikiai atrodo pedof-ilinis senukas, susirietes, nusikalbantis. Kaip ta jauna mergina galejo toki slykstuoli prisileisti? Ant kiek reikia nevertint saves, arba labai susigundyt senio prisivogtais turtais, kad savo vaika pasmerkt tokiai gedai, gaslu seni vadint tevu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS