A. Anušauskas: misijos Afrikoje turi būti tęsiamos, į teroristų pusę atvirai stojo Rusija | KaunoDiena.lt

A. ANUŠAUSKAS: MISIJOS AFRIKOJE TURI BŪTI TĘSIAMOS, Į TERORISTŲ PUSĘ ATVIRAI STOJO RUSIJA

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad tarptautinės misijos Afrikoje turi būti tęsiamos, į teroristų pusę atvirai stojus Rusijai.

Tai ministras pabrėžė antradienį vykusiame nuotoliniame gynybos ministrų, kurių šalys prisideda prie Prancūzijos vadovaujamos operacijos „Takuba“ Malyje, pasitarime.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, susitikime aptarti tolesni šalių veiksmai, kurių turėtų būti imtasi Afrikos Sahelio regione, išvedus Prancūzijos vadovaujamas pajėgas iš Malio.

Sprendimas išvesti Prancūzijos vadovaujamas pajėgas buvo priimtas, kuomet Maliui vadovaujanti pereinamojo laikotarpio karinė vyriausybė atsisakė sudaryti sąlygas tęsti Malio karių mokymus, rengiant juos kovoms su plintančiu terorizmu.

„Su ministrais sutarėme, kad tarptautinės pastangos kovoti su terorizmu Sahelyje ir Vakarų Afrikoje turi būti tęsiamos, ypač, kai į teroristų pusę atvirai stojo ir Rusija“, – teigė A. Anušauskas.

„Prisijungti prie operacijos „Takuba“ nespėjome, tačiau svarstysime galimybes remti Prancūzijos ir kitų Vakarų valstybių pastangas regione ir ateityje tam, kad tos šalys, kurios pasirengusios priimti Europos paramą, galėtų ja tikslingai naudotis“, – pridūrė ministras.

KAM pranešime nurodoma, kad susitikime dalyvavę ministrai sutarė, kokie svarbiausi veiksmai turi būti atlikti artimiausiu metu. Detaliau veiksmų strategija bus aptarta virtualiame gynybos politikos direktorių susitikime balandžio 19 dieną.

Malyje Lietuva iki šiol dalyvauja dvejose tarptautinėse operacijose – Jungtinių Tautų vadovaujamoje operacijoje MINUSMA tarnauja 47, o ES vadovaujamoje karinėje mokymo operacijoje – du Lietuvos kariai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kutūzove , \\\\\.../////

tai tu valink į tą Afriką,ko kitus siunti į betikslę mirtį.

Kažka veikt Afrikoj gali

O pdėt Ukrainai, ne, bet ten ne Nato teritorija, ka jie ten veikia

zosius

nu isvis i afrika vazihos misija geruau i menuli

SUSIJUSIOS NAUJIENOS