A. Anušauskas vyksta į Ukrainą: pareikš palaikymą karinės grėsmės akivaizdoje | KaunoDiena.lt

A. ANUŠAUSKAS VYKSTA Į UKRAINĄ: PAREIKŠ PALAIKYMĄ KARINĖS GRĖSMĖS AKIVAIZDOJE

  • 12

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį su oficialiu vizitu lankysis Ukrainoje, kur aptars dabartinę saugumo situaciją su naujuoju šalies gynybos ministru Oleksijumi Reznikovu ir susitiks su Ukrainoje tarnaujančiais Lietuvos kariais.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM), vizito Kijeve tikslas – ne tik susipažinti su naujai paskirtu ministru, bet ir pareikšti Ukrainai palaikymą karinės grėsmės akivaizdoje.

A. Anušauskas taip pat perduos simbolinę dalį karinės paramos – pagal spalį Vyriausybės priimtą nutarimą Ukrainos kariuomenei neatlygintinai numatyta perduoti 490 šarvinių liemenių ir balistinių diržų.

KAM pranešime nurodoma, kad materialinė parama yra nuoseklios Lietuvos paramos Ukrainai dalis, šaliai stiprinant gynybinius pajėgumus ir užtikrinant valstybės suverenumą, ir 2014–2021 metais siekė 6 mln. eurų.

Šiemet minimas Lietuvos ir Ukrainos diplomatinių santykių 30-metis. Nuo pat Rusijos karinės agresijos 2014 metais Ukrainoje pradžios Lietuva aktyviai palaiko Ukrainos nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą, remia Ukrainą įvairiomis formomis, įskaitant karinę paramą.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Vėliavą prie Donbaso laikys ?

J

Kirsintojas varo dar didesni chaosa kelt ukrainai tiek pridirbe ir toliau kenkia vytu lauk visus kirsintojus kas maidana sukele

Vai vai

Aušauskas dar nesuprato kad du dedes jau viska isiaiškino ir karo nebus. Lohus informos veliau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS