Apie prezidento siūlymą sumažinti GPM: darbą praradusiems žmonėms tai niekuo nepadėtų | KaunoDiena.lt

APIE PREZIDENTO SIŪLYMĄ SUMAŽINTI GPM: DARBĄ PRARADUSIEMS ŽMONĖMS TAI NIEKUO NEPADĖTŲ

Prezidento siūlymas laikinai sumažinti gyventojų pajamų mokestį (GPM) niekuo nepadėtų žmonėms, kurie per dabartinę finansinę krizę prarado darbą, teigia „Swedbank“ ekonomistas Nerijus Mačiulis.

„Gyventojų pajamų tarifo laikinas sumažinimas padėtų labiausiai viduriniajai klasei, tiems gyventojams, kurie neprarado darbo ir pajamų. Tie, kurie prarado darbą, tie, kurie uždirbo minimalų mėnesinį atlyginimą ir beveik nemoka GPM, jie iš to jokios naudos, deja, neturėtų“, – penktadienį LRT radijui sakė ekonomistas.

Prezidentas Gitanas Nausėda praėjusią savaitę pareiškė, kad reikėtų daugiau kalbėti apie mokesčių sistemos vaidmenį kovojant su koronaviruso sukelta krize.

Tie, kurie prarado darbą, tie, kurie uždirbo minimalų mėnesinį atlyginimą ir beveik nemoka GPM, jie iš to jokios naudos, deja, neturėtų.

„Viena iš galimų krypčių – laikinas gyventojų pajamų mokesčio sumažinimas krizės laikotarpiu. Turime puikią progą pakeisti iš ankstesnės krizės atėjusį neigiamą naratyvą ir įkvėpti gyventojams daugiau tikėjimo ateitimi“, – sakė G. Nausėda.

Šiam siūlymui teigė pritarianti Lietuvos verslo konfederacija (LVK). Anot jos, toks sprendimas ne tik leistų darbuotojams daugiau uždirbti bei potencialiai padidintų vartojimą, kuris skatintų šalies ekonominį atsigavimą, tačiau taip pat amortizuotų šiomis dienomis labai aktualų algos nedidėjimo klausimą.

Nerijus Mačiulis

Tuo metu finansų ministras Vilius Šapoka antradienį sakė atsargiai žiūrintis į prezidento siūlymą dėl laikino GPM sumažinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Dirbanti

O kuom pades dirbantiems uz minimuma,dabar jau dauguma pensininku gauna pensija didesne uz minimuma,ir nemazai pensininku dirba ir dar jiems visokios paskatos,o kaip isgyventi uz 437,ir bilietas autobuso nepigiai kainuoja ir batai ir rubai,ir pensija dar tolokai

minde

kai salis ritas i baltarusijos lygi tai cia tikrai nematau kuo dziuktis nebent tu profesorius sedi 40nm prie kompiuterio su savo programom ir nieko kita nematai

Jonas Lietuvis

Dirbantys žmonės ir sukuria mokesčius kuriais mokamos pensijos ir kita. Juos ir reikia palaikyti. Tokia geležinė logika. Interesų vagies ir politinio aferisto logika , dalinti išmokas ir apsimetinėti geradariu. Ėmė ir pasiūlė pensininkams 200 eurų išmokas, gal kas 10 turi anūkų tai jiems ir atiduos...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS