Aplinkos ministerijoje dirbs keturi viceministrai | KaunoDiena.lt

APLINKOS MINISTERIJOJE DIRBS KETURI VICEMINISTRAI

  • 4

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė siūlymui didinti aplinkos viceministrų skaičių nuo trijų iki keturių. Aplinkos ministerija pareigybių poreikį motyvuoja Žaliojo kurso svarba.

„Pagrindimas yra toks, kad Europos Komisija, matome, kad yra užsiėmusi Žaliuoju kursu kaip prioritetine sritimi (...) Aplinkosauga tapo integralia dalimi daugelyje sprendimų“, – posėdyje kalbėjo aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Pasak jo, viceministrų skaičius bus didinimas iš ministerijos vidinių resursų, nedidinant etatų skaičiaus ir neprašant papildomų lėšų darbo užmokesčiui.

Aplinkos ministerija nurodo, kad papildomam viceministrui 2021 metais prireiks 42–54 tūkst. eurų, tačiau kadangi valstybės biudžetas jau patvirtintas, šiemet lėšų bus paimta iš sutaupyto darbo užmokesčio fondo.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pasiūlė visoms ministerijoms numatyti maksimalų keturių viceministrų skaičių.

„Dabar pusė ministerijų turi tris viceministrus, pusė turi keturis tuos vadinamuosius etatus. Gal būtų paprasčiau – kadangi iš sutaupytų lėšų – tiesiog numatyti vienu sprendimu: ne daugiau keturių visos ministerijos turi teisę turėti tuos viceministrus“, – posėdyje kalbėjo A. Anušauskas.

Jo manymu, papildomo viceministro reikia ir Vidaus reikalų ministerijoje (VRM), o Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) jų skaičius yra pakankamas.

Premjerė Ingrida Šimonytė palaikė siūlymą dėl Aplinkos ministerijos viceministrų skaičiaus padidinimo, tačiau, jos manymu, bendro reglamentavimo keisti nereikia.

„Yra kaip taisyklė trys ir toliau turbūt dėl kiekvieno atvejo mes galime svarstyti“, – kalbėjo premjerė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

deinis

2ČIA ta ketvirtoji ,kad greičiau žemę su miškais išparduotų ,nebereikės mūsų anukams varkti ,arti ,sėti piauti ,50 metų vargom visi vienodai ,dabar 30 metų ir jau 200 milijonierių ,2 milijardieriai 600 000 lėkščių sriūbos prašančių o kiek dar kaip musėms blaškantis po sriubą ,kad gyvena ,žodžiiu laukia GIEROY LIDOJE

Klausimas

40-50 tūkst už paimtą žmogų kur nors iš interneto platybių be konkurso?

nuuu, jooo

apsikaišykim viceministrais ir padėjėjais..., erkės, bl...t, mažai dar prisivogė...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS