Ar reikia ištęsti išankstinį balsavimą Seimo rinkimuose iki penkių dienų? | KaunoDiena.lt

AR REIKIA IŠTĘSTI IŠANKSTINĮ BALSAVIMĄ SEIMO RINKIMUOSE IKI PENKIŲ DIENŲ?

Parlamentarai svarstys Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio siūlymą iki penkių dienų ištęsti išankstinį balsavimą Seimo rinkimuose.

Šiuo metu įstatymas numato, kad rinkimų dieną į apylinkę atvykti negalintys rinkėjai gali balsuoti iš anksto savivaldybėse dvi dienas – trečiadienį ir ketvirtadienį prieš rinkimus.

R. Karbauskio registruota pataisa numato, kad balsavimas iš anksto būtų organizuojamas paskutinį pirmadienį, antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį iki rinkimų dienos.

Už tokį reguliavimą po pateikimo antradienį balsavo 86 parlamentarai, dešimt susilaikė. Pataisos toliau bus svarstomos Seimo komitetuose.

Išankstinis balsavimas jau ištęstas per prezidento ir Europos Parlamento rinkimus bei referendumus.

R. Karbauskio pataisomis taip pat siūloma per Seimo rinkimus steigti papildomas balsavimo vietas užsienyje, kaip vėlgi buvo padaryta per prezidento rinkimus ir referendumus.

Seimui rugpjūtį priėmus pataisas, kurios leidžia užsienio rinkėjams steigti atskirą apygardą, R. Karbauskis siūlo nustatyti, kad Lietuvos diplomatinės atstovybės Pasaulio lietuvių vienmandatėje rinkimų apygardoje išrinktam Seimo nariui turės suteikti patalpas priimti rinkėjams.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nuomone.

Karbauski matyt nori pasekti Putino pavyzdziu ir i balsadezes sumesti glebiais balsus neisbalsavusiu.

Orakulas

Kuo daugiau dienų - tuo daugiau galimybių manipuliacijoms. Įdomu: seimas bijo elektroninio balsavimo, o tempti išankstinių balsavimų laiką - ne. Kas galėtų paneigti, kad elektroninis balsavimas nepatogus dėl jo potencialaus skaidrumo , o tęsti laiką išankstiniam balsavimui - miela malonu, kadangi galima kuluaruose dar šį bei tą ir nuveikti :) Procentinė aktyvumo išraiška čia, ko gero, paskutinėje vietoje.

tomas

Galima net iki mėnesio pratęsti, jei už pailgintą rikimų komisijų darbą apmokės Karabasas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS