A. Armonaitė: partija ir toliau sieks savo prioritetų įgyvendinimo | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ: PARTIJA IR TOLIAU SIEKS SAVO PRIORITETŲ ĮGYVENDINIMO

Nepaisant to, kad Seime šiemet buvo atmesti Laisvės partijai svarbūs įstatymų projektai, ji ir toliau sieks savo prioritetų įgyvendinimo, teigia partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

Jos teigimu, gruodį šaukiamoje taryboje bus sprendžiama, kaip sėkmingiau įgyvendinti partijos programą.

„Valdyba nusprendė šaukti politinę tarybą, gruodžio pradžioje tikriausiai tai bus padaryta. Bus aptarti Laisvės partijos metai valdžioje, kaip sekasi įgyvendinti partijos programą, prioritetus, ką padaryti, jog jie būtų sėkmingiau įgyvendinami“, – BNS po partijos valdybos posėdžio trečiadienį sakė A. Armonaitė.

„Labai svarbu pakartoti, kad prioritetai švietime, ekonomikoje, žmogaus teisių srityje niekur nedingsta ir partija toliau sieks jų įgyvendinimo“, – pridūrė ji.

Jos teigimu, išeičių su koalicijos partneriais, kad būtų įgyvendinta partijos programa, reikės ieškoti kartu.

Labai svarbu pakartoti, kad prioritetai švietime, ekonomikoje, žmogaus teisių srityje niekur nedingsta ir partija toliau sieks jų įgyvendinimo.

„Išeičių reikia ieškoti kartu. Laisvės partija yra patikimas partneris ir visada 11 Laisvės partijos balsų iki šiol palaikė tiek Vyriausybės programos, tiek koalicinės sutarties punktus, tiek ir galbūt tuos klausimus, kur mums indikuojama, jog labai svarbūs partneriams, tai Laisvės partijai irgi reikia palaikymo, mūsų programiniams punktams – taip pat. Šitų išeičių koalicija turės ieškoti kartu“, – kalbėjo partijos vadovė.

Ji taip pat sakė besidžiaugianti, kad Laisvės partijai svarbūs klausimai šiuo metu yra plačiai aptarinėjami.

„Dar kartą noriu pasakyti, kad Laisvės partija nesitraukia nuo savo programinių punktų. Kita vertus, gal aš tam tikra prasme džiaugiuosi, jog tokie klausimai, kurie buvo užmiršti, nematomi kaip svarbūs ar prioritetiniai, jie Lietuvoje dabar yra plačiai aptarinėjami – ar tai būtų psichoaktyvių medžiagų reforma, ar Partnerystės įstatymas, tai yra simboliai progresyvios, į Vakarus žvelgiančios Lietuvos“, – sakė A. Armonaitė.

Vis dėlto, ji teigė, kad kol kas „atviras klausimas ne tik valdantiesiems, bet ir opozicijai“, kada į Seimo salę grįš įstatymo projektai dėl partnerystės ir nedidelio kiekio narkotinių medžiagų dekriminalizavimo.

R. Šimašius: partijoje nėra blaškymosi nuotaikos

Partijos vicepirmininkas, sostinės meras Remigijus Šimašius teigė, kad partija iš koalicijos trauktis nesvarsto.

„Man atrodo, kad partijoje nėra blaškymosi nuotaikos. Situaciją vertiname rimtai, bet dabar emociškai kažką daryti – tai tikrai ne ta situacija. Reikia viščiukus skaičiuoti rudenį, nors dabar ruduo, bet dar ne politine prasme, tai tikrai, man atrodo, kad dar galima susitelkti ir pasiekti svarbius dalykus visose srityse, kurios svarbios Lietuvai“, – BNS telefonu teigė R. Šimašius.

Jo teigimu, Laisvės partijai svarbūs įstatymų projektai svarbūs ir visai Lietuvai.

„Pirmiausia noriu pabrėžti, kad tai ne tik partijai svarbūs įstatymų projektai, bet ir vakarietiškai Lietuvos orientacijai svarbi kryptis, nes eina kalba ir apie žmogaus teisių klausimus, ir apie ekonominių laisvių klausimus – reguliavimo ir mokesčių politika“, – sakė vienas partijos vadovų.

„Tai aš manau, kad čia labai svarbus testas, kas vyksta Seime. Ir tai buvo tikrai ne apie žolę, ne apie partnerystę, bet apie visą kryptį. Čia klausimas, kiek šita koalicija yra pajėgi priimti provakarietiškos orientacijos įstatymus ir tokius, kurių nemėgsta Putino režimas, nes būtent tie, kurių nemėgsta Putino režimas, tai sunkiausiai ir praeina“, – pridūrė jis.

Seimas lapkričio 11 dieną atmetė įstatymo projektą, kuriuo būtų dekriminalizuotas nedidelio kiekio narkotinių medžiagų įsigijimas ir turėjimas.

Projekto neparėmė keliolika valdančiųjų.

Po penkis Liberalų sąjūdžio ir konservatorių atstovus balsavime nedalyvavo, konservatorius Audronius Ažubalis balsavo prieš, o jo partiečiai Paulius Saudargas ir Laurynas Kasčiūnas balsuodami susilaikė.

Keliolikai valdančiosios koalicijos atstovų balsavus prieš arba nedalyvavus, šiemet gegužę Seimas taip pat atmetė Partnerystės įstatymo projektą.

Šie projektai buvo Laisvės partijos rinkimų programoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Anonimas

Neko tokio po 3 metu sitai Laisves partijai vieta bus Lapiu savartinia dar biskuti zmones pakentesim :-)

Ko ir reikėjo tikėtis

Pačirškė po nepavykusio narkotikų dekriminilizavimo ir tiek :) Jų TIKSLAS VALDŽIA ! Ir niekur jie nesitrauks ir valdančios daugumos . O liberkonservatoriams tokie koalicijoje labai tinka .

Kaunietė

Neįdomu ką šūdo gabalas nori, planuoja ar galvoja...tauta pati nuspres. Be tokių snarglių, ji tik laikinai, o lietuvių tauta - amžinai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS