A. Armonaitė: prezidento žodžiai apie inkviziciją tiktų ir T. V. Raskevičiui | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ: PREZIDENTO ŽODŽIAI APIE INKVIZICIJĄ TIKTŲ IR T. V. RASKEVIČIUI

Laisvės partijos pirmininkė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pripažįsta pastaruoju metu kilusias diskusijas dėl Stambulo konvencijos vertinanti kaip didelį visuomenės susipriešinimą. Laisvės partijos pirmininkė akcentuoja, kad visuomenės susipriešinimas kyla dėl to, jog naudomiesi šia tema ir kurstydami visuomenės pyktį, kai kurie politikai renkasi politinius dividendus.

„Vertinu kaip didelį susipriešinimą ir norisi taikesnės ir ramesnės atmosferos. Aš manau, kad visi, kuriems kyla abejonių dėl Stambulo konvencijos, arba daugelis žmonių, kurie nežino, kas tai yra ir mano, kad galbūt tai nėra teisingas dokumentas, manau, kad jie visi palaiko, kad smurtas yra blogai ir smurtas artimoje aplinkoje yra nedovanotinas dalykas“, – LRT radijui teigė A. Armonaitė.

Laisvės partijos pirmininkė akcentuoja, kad Stambulo konvencija dėl smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje yra tarptautinis susitarimas, ratifikuotas ir Lietuvos artimiausių kaimynių, kurio nereikėtų mitologizuoti.

A . Armonaitė atkreipia dėmesį, kad Lietuvai vis dar kovojant su koronaviruso pandemija, reikia susitelkimo. Politikė pripažįsta, kad šiuo klausimu politikams „yra patogu rinktis politinius dividendus ir traukti politinį dėmesį“.

Klausau šių žodžių ir matau tas žinutes, kurias gauna mano kolega Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius, atviro smurto ir grasinimų žinutes.

„Iš tikrųjų net nelabai suprantu, kodėl kilo ta diskusija taip staiga būtent dabar dėl Stambulo konvencijos, nes nei ji yra pateikta Seimo plenarinių posėdžių salėje, Seimas apskritai neposėdžiauja, dar pavasario darbų programa taip pat nebuvo pateikta. Tai tiesiog, matyt, kolegos, galbūt Ramūnas Karbauskis, turi daugiau laisvo laiko, kai išėjo iš Seimo ir gali užsiimti ir tokiu tam tikra prasme ir pykčio bei neapykantos telkimu“, – svarstė politikė.

Tuo tarpu reaguodama į prezidento Gitano Nausėdos teiginius, kad už Stambulo konvenciją pasisakiusiam kunigui Algirdui Toliatui yra vykdoma viešoji inkvizicija, A. Armonaitė atkreipia dėmesį, kad šie šalies vadovo išsakyti žodžiai labai tiktų ir Seimo nariui Tomui Vytautui Raskevičiui.

„Klausau šių žodžių ir matau tas žinutes, kurias gauna mano kolega Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius, atviro smurto ir grasinimų žinutes. Dalimi jų jis pasidalina socialiniuose tinkluose, kai kuriomis žinutėmis jis nepasidalina. Tai jeigu kalbėtume apie Tomo situaciją šiandien, pritariu, kad šiuos žodžius būtų galima pritaikyti, nors šie žodžiai buvo skirti, ko gero, kitai situacijai“, – sakė ji.

Nors Laisvės partijos pirmininkė informavo, kad nors Stambulo konvenciją planuojama svarstyti, tačiau ji pripažino kol kas negalinti pasakyti, ar tai bus daroma pavasario sesijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Petras

Komentuoja Prezidento žodžius.... kas per politikai dabar madoj ? Eitų ji savo rūsį tiktokint, kas jos rinkėjams turbūt įdomu, gal ir Tomuką ten ras, paguos patiktokins :) tuo pačiu ir jį :)

Salin liguista propaganda

O ar "valdzios" atstovai gali propaguoti ir visur kisti iskrypeliskas mintis ir asmenis? Mums, normaliems zmonems, jau nusibodo kasdien, is "valdzios" atstovu lupu girdeti nepriimtina konstitucinei seimai leksika ir agitacija...

Klausimas

Ar jinai ministrė ekonomikos, ar gėjų klubo prezidentė, armonaite, savo klube daryk ką tik širdis geidžia, bet šito r. vargšelio postringavimų, nepriimtinų padoriems žmonėms norų, nekišk mums į šeimas, į mūsų katalikišką religiją, kultūrą ir istoriją. Armonaite, šitokiais pasisakymais būdamą ekonomikos ministrė, šauni sau į koją. Rūpinkis žmonėmis, kurie per mėnesį gauna 200 Eur, o šeima yra iš 4 asmenų, vaikai nori valgyti, vaikai turi būti aprengti, bet nėra iš ko. Čia ne vyriausybė, o tik vienos grupės asmenų gynėja. Tautiečiai, galvokite, ką išrinkote.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS