V. Ušackas pripažino I. Šimonytės pergalę | KaunoDiena.lt

V. UŠACKAS PRIPAŽINO I. ŠIMONYTĖS PERGALĘ

Konservatorių kandidatas pirminiuose prezidento rinkimuose, Vygaudas Ušackas, su pergale pasveikino oponentę Ingridą Šimonytę.

„Rezultatai rodo tendenciją, kad Ingrida laimi, su kuo ją ir sveikinu. Tikiu, kad buvau šitos demokratijos šventės dalyvis ir norėčiau padėkoti visiems savo remėjams“, - žurnalistams sakė V. Ušackas.

Politikas patvirtino, kad prezidento rinkimuose be partijos paramos - nedalyvaus. Paklaustas ar rems I. Šimonytę, diplomatas tikino remsiąs parlamentarę, jei ši išreikš tokį norą. Paklaustas ar laiko šiuos rinkimus skaidriais, V. Ušackas paliko tai vertinti žurnalistas, pridūręs, kad pirmasis blynas visuomet būna prisvilęs.

Tuo tarpu prie užtikrintos pergalės artėjanti I. Šimonytė šampano atidaryti neskuba ir tikino lauksianti galutinių rezultatų. Paklausta, kaip vertina V. Ušacko sprendimą į rinkimų apylinkes siųsti visą naktį ten budėjusius žmones, politikė kalbėjo apie pasitikėjimo stoką.

„Manau, kad čia yra pasitikėjimo klausimas. Kiekvienas laisvas elgtis, kaip jam atrodo teisinga. Jei kažkam atrodo, kad reikalingi tokie veiksmai - taip ir elgiasi. Mes manėme kitaip ir elgėmės atitinkamai“, - aiškino I. Šimonytė.

Paklausta, kaip vertina rinkimę kampaniją, I. Šimonytė pareiškė norėjusi mažiau kalbėjimo apie asmenybes ir daugiau apie politikos esmę.

„Galbūt būčiau norėjusi, kad tokių bandymų kažkaip daryti skirtis, kur jų galbūt ir nėra, arba užsiimti kaltinančią poziciją, būtų geriausia, kad tokių dalykų nebūtų buvę, nes tai visgi bendraminčių bendruomenė, kurioje ta rinkimė kova galėjo vykti vien tik tais idėjomis, o ne asmeniškumais“, - aiškino konservatorė.

Išankstiniai duomenimis, TS-LKD pirminiuose rinkimuose užtikrintai pirmauja I. Šimonytę, kurią remia 70 proc. balsavusių rinkėjų. Už V. Ušacką balsavo kiek mažiau nei trečdalis rinkėjų. Laimėjęs kandidatas atstovaus partiją kitų metų gegužę vyksiančiuose Lietuvos prezidento rinkimuose.


TS-LKD pirminiuose rinkimuose gali dalyvauti partijos nariai, kurių yra kiek daugiau nei 14 tūkst. ir iš anksto užsiregistravę, partijai nepriklausantys asmenys – šių, partijos duomenimis, buvo pora šimtų daugiau nei 18 tūkstančių. Per pirmąją balsavimo dieną TS-LKD pirminiuose rinkimuose dalyvavo daugiau nei 10 tūkst. rinkėjų.

„Pirmąją balsavimo dieną, šeštadienį, iš viso jau balsavo 10 142 iš 33 339 rinkėjų. Tai yra 30,42 proc. nuo visų rinkimų teisę turinčių asmenų. Partijos narių balsavo 3816 iš 15 080 (25,31 proc.), o ne partijos narių - 6326 iš 18 259 (34,65 proc.) asmenų. Sekmadienį tikimės didesnio aktyvumo, nes net 14 skyrių balsavimą vykdo tik vieną dieną, t. y. sekmadienį, o dalis regioninių skyrių šiandien (šeštadienį. - ELTA) balsavimus vykdė mažesniuose miesteliuose arba ne visą dieną“, - teigė TS-LKD vykdomoji sekretorė Aistė Gedvilienė.

Pasak jos, šeštadienį aktyviausiai balsuota Trakuose, Kelmėje, Biržuose, Panevėžyje, Šakiuose. Vilniuje bendras partijos ir ne partijos narių aktyvumas yra 31,9 proc., Kaune - 32,7 proc., Klaipėdoje - 34,9 proc.
 

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

as

Jau geriau Usackas

as

Tai kad simonyte nieko gero dirba ne lietuvai o Lansbrgiui.Va kur rasti kandidata kuris dirbtu zmogui o ne partijai.

Pasitikėjimas

Nesu konservatorė,bet sveikinu juos su Šimonytės laimėjimu.Nelabai tikėjau Ušacku,bet,kai jis sugebėjo pralaimėti garbingai,nedergiant oponentės,jį gerbiu.Gerbiu ir konservatorius.Ko gero,būsimuosiuose rinkimuose balsuosiu už juos,nes šie jų rinkimai pakėlė pasitikėjimą konservatoriais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS