A. Butkevičius kitą savaitę vyksta į Izraelį | KaunoDiena.lt

A. BUTKEVIČIUS KITĄ SAVAITĘ VYKSTA Į IZRAELĮ

  • 0

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius kitą savaitę vyksta oficialaus vizito į Izraelį, kur susitiks su aukščiausiais šalies vadovais. Jis taip pat lankysis Palestinoje, kur susitiks su jos vadovais.

„Lietuva yra ypač suinteresuota plėtoti dvišalį bendradarbiavimą inovacijų, mokslinių tyrimų, transporto, energetikos, turizmo, verslo ir mokslo sinergijos, pažangių technologijų srityse“, – Vyriausybės pranešime sakė premjeras A. Butkevičius.

A.Butkevičius su šalies vadovais aptars dvišalius bendradarbiavimo klausimus, kalbės apie Vyriausybės inicijuotas užsienio investicijų pritraukimo priemones, lankysis Yad Vashem Holokausto muziejuje, susitiks su Izraelyje gyvenančiais litvakais, kuriems pristatys Vilniaus koncertų ir sporto rūmų projektą, Šnipiškių kapinių sutvarkymą, taip pat su Izraelio verslo atstovais.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė Lazdauskienė BNS patvirtino, kad be kitų klausimų, bus kalbama ir apie galimybę ateityje pirkti suskystintų gamtinių dujų.

A.Butkevičius susitiks su šalies prezidentu Reuvenu Rivlinu, premjeru Benjaminu Netanyahu (Netanjahumi) bei energetikos ir vandens ministru Yuvalu Steinitzu (Juvalu Šteinicu).

Vizitas truks rugsėjo 7-9 dienomis.

Izraelio užsienio reikalų ministras Avigdoras Liebermanas (Avigdoras Libermanas) prieš metus Vilniuje santūriai vertino galimybes tiekti dujas į Lietuvą. Anot jo, Izraelis tik pradeda dujų gavybą, be to, jis neturi dujotiekių į Europą.

JAV Energetikos informacijos administracijos duomenimis, Izraelio dujų atsargos siekia 286 mlrd. kubų. 2013 metais Izraelis pradėjo dujų gavybą netoli Haifos esančiame Tamaro telkinyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS