Iš D. Kepenio komisijos traukiasi ir jo pavaduotoja D. Šakalienė | KaunoDiena.lt

IŠ D. KEPENIO KOMISIJOS TRAUKIASI IR JO PAVADUOTOJA D. ŠAKALIENĖ

Iš „valstiečio“ Dainiaus Kepenio vadovaujamos Seimo Sveikos gyvensenos komisijos traukiasi jo pavaduotoja, opozicinių socialdemokratų frakcijos narė Dovilė Šakalienė.

„Man labai gaila, kad Sveikos gyvensenos komisijos pirmininkui D. Kepeniui nepavyksta koncentruotis į sveikos gyvensenos klausimų sprendimą. Nepritariu kalboms apie grūdinimąsi kaip alternatyvą skiepams ar klaidinantiems pasisakymams kaip tariamai sveikesni užauga neskiepyti vaikai“, – socialdemokratų pranešime spaudai cituojama D. Šakalienė.

Socialdemokratai sako remiantys D. Šakalienės sprendimą trauktis ir naujo nario į komisiją nedeleguos.

„Seime įsteigtos Sveikos gyvensenos komisijos pavadinimas ir veikla niekaip negali būti susiję su tuo, ką pastaruoju metu naudodamasis Seimo tribūna deklaruoja komisijos vadovas D. Kepenis. Šio Seimo nario viešai skelbiamos abejonės dėl skiepų, propagavimas, neva, skiepams alternatyvių priemonių diskredituoja sveikos gyvensenos koncepciją ir daro akivaizdžią žalą žmonių sveikatai“, – teigia frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas.

Nepritariu kalboms apie grūdinimąsi kaip alternatyvą skiepams ar klaidinantiems pasisakymams kaip tariamai sveikesni užauga neskiepyti vaikai.

Praėjusią savaitę iš Sveikos gyvensenos komisijos pasitraukė opozicinių konservatorių atstovai. Jų frakcijos vadovai pirmadienį pasiūlė komisiją iš viso naikinti, teigdami, kad „po šios komisijos priedanga jos vadovo organizuojama veikla kelia grėsmę visuomenės sveikatai ir saugumui“.

Lietuvoje plintant tymams D. Kepenis pirmadienį Seime surengė konferenciją „Saugūs skiepai – saugiai Lietuvai“, joje kalbėjo prieš skiepus pasisakantys įvairių organizacijų atstovai.

D. Kepenis žurnalistams komentuodamas siūlymus naikinti komisiją teigė, kad konservatoriai neturėdami savo idėjų „ieško, su kuo kovoti“.

„Jie neturi idėjų ir jokių minčių, kad Lietuva gyventų sveikai. Kaip jie gali naikinti pačią svarbiausią komisiją, Sveikos gyvensenos? Sveikata yra didžiausias turtas, o mes ją sunaikinsime. Tai tie žmonės, kurie neturi idėjų, ieško, su kuo kovoti, mes ieškome, ką sukurti“, – sakė D. Kepenis.

„Mes neieškome priešų, mes norime sukurti laisvą sveiką Lietuvą, o jie dabar nori mus priversti, pažeisdami žmogaus teises, visus paskiepyti, ar taip šnekama apie laisvę?“ – kalbėjo D. Kepenis.

Seime anksčiau svarstant rezoliuciją dėl tymų protrūkio D. Kepenis pareiškė, kad „skie­puo­se yra ne tik mo­te­rų abor­tuo­tų kū­di­kių ląs­te­lių, ne tik bež­džio­nių ląs­te­lių“.

Socialdemokratai Seimui buvo pateikę siūlymą dėl privalomo vaikų skiepijimo nuo tymų, poliomielito ir raudonukės. Valdančiųjų balsais buvo užkirstas kelias šį siūlymą svarstyti Seime.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

tam --nu jo-- atsiprasymai .... sitai infuzorijai

manau ju nebepades lietuviu tauta ja sudraskys kaip tuzikas ,,,grielka,,,[gumine sildymo pusle]

Oho

Dar ta pi*ė gyva.

Nu jo

Kvaile, tau iš Seimo trauktis reikia. Ir dar bent atsiprašyti Lietuvos žmonių už politinę prostituciją ir vaikų grobimų organizavimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS