D. Nausėdienė susitiko su Ukrainos vaikais Visagine | KaunoDiena.lt

D. NAUSĖDIENĖ SUSITIKO SU UKRAINOS VAIKAIS VISAGINE

  • 0

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė trečiadienį lankėsi Visagine, kur susitiko su čia įsikūrusiais vaikais iš Ukrainos globos namų, bendravo su vietos mokytojų ir tautinių bendrijų atstovais.

Pirmoji ponia apsilankė Visagino šeimos ir vaiko gerovės centre, kur šiuo metu gyvena ukrainiečių vaikai, kartu su globėju pasitraukę nuo karo baisumų Ukrainoje.

Pasak D. Nausėdienės, Visagino bendruomenė juos sutiko rūpestingai, šiltai priėmė į savo ratą. Čia jiems suteiktos geros gyvenimo sąlygos, medicininė priežiūra.

„Tinkamai užtikrinus svarbiausius poreikius, labai svarbu, kad vaikai galėtų jaustis saugiai, turėtų kaip galima įprastesnes namų sąlygas ir galimybes užsiimti jų mėgstamomis popamokinėmis veiklomis. Ypač svarbu užtikrinti tinkamas švietimo paslaugas – formalųjį ir neformalųjį ugdymą“, – sakė pirmoji ponia.

D. Nausėdienė lankėsi ir Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijoje, susitiko su mokytojų ir mokinių bendruomene ir ten mokslus pradedančiais ukrainiečių vaikais bei jų mamomis.

Jūs esate tie, kurie keičiate pasaulį ir kuriate ateitį.

Pirmoji ponia domėjosi, kaip pasiruošta šių vaikų integracijai į švietimo procesą, ir padėkojo bendruomenei už realią paramą nukentėjusiems nuo karo vaikams.

„Jūs esate tie, kurie keičiate pasaulį ir kuriate ateitį augindami, auklėdami ir mokydami vaikus, suteikdami jiems gerumo ir žmoniškumo pagrindus“, – mokyklos pedagogų ir tėvų bendruomenės nariams sakė D. Nausėdienė.

Trečiadienį pirmoji ponia susitiko ir su Visagino tautinių bendrijų atstovais.

Pasak jos, visaginiečiai yra gerosios tolerancijos, skirtingų kultūrų pavyzdys, todėl tautinių bendruomenių dialogas ir jų santarvės pamokos yra aktualios mums visiems, ypač baisių įvykių Ukrainoje kontekste. D. Nausėdienės teigimu, tokia pilietiškumo išraiška yra raktas į mūsų valstybės stiprybę ir vienybę.

GALERIJA

  • D. Nausėdienė susitiko su Ukrainos vaikais Visagine
  • D. Nausėdienė susitiko su Ukrainos vaikais Visagine
  • D. Nausėdienė susitiko su Ukrainos vaikais Visagine
L. Balandžio / BNS nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, Diana Nausėdienė, Visaginas, Ukrainos vaikai, ukrainiečiai, vaikai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS