Darbą pradės Migracijos komisija | KaunoDiena.lt

DARBĄ PRADĖS MIGRACIJOS KOMISIJA

  • 1

Seime darbą pradės Migracijos komisija - antradienį patvirtina jos sudėtis.

Pareigą steigti tokią komisija Seimas į savo Statutą įrašė šią savaitę. Devynerių narių komisijai vadovauti turėtų „tvarkiečių“ frakcijos atstovas Valdas Vasiliauskas. Komisiją inicijavo partija „Tvarka ir teisingumas“.

Į nuolatinių parlamente veikiančių komisijų sąrašą įtraukta Migracijos komisija turės rengti ir kuruoti valstybės politikos migracijos srityje strategiją. Komisijos rėmėjai savo poziciją argumentuoja, kad emigracija - didžiausia šalies problema, tačiau oponentai sako, jog kompleksinei problemai spręsti pasirinktas biurokratinis kelias ir atkreipia dėmesį į galimą funkcijų dubliavimąsi.

Komisija turės rengti ilgalaikę valstybės politikos strategiją migracijos procesams valdyti, teikti išvadas bei pasiūlymus dėl migracijos srautų valdymo ir politikos formavimo. Komisijos darbas taip pat būtų skatinti Lietuvoje ir užsienio valstybėse gyvenančių lietuvių bendradarbiavimą, rūpintis abipuse pagalba ir parama, keistis mokslo, kultūros ir kita informacija, Seimui ir kitoms valstybės institucijoms teikti pasiūlymus, kurie padėtų stiprinti Lietuvos valstybingumą ir demokratinių tradicijų puoselėjimą.

Komisijai taip pat pavesta nagrinėti, kaip naudojamos lėšos, skirtos migracijos srautų valdymui kiekvienoje biudžeto asignavimų valdytojo programoje, ir įvertinti investicijų efektyvumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

mizantropas

ko gero, bus "tvarka" - daugiau atsiras borisovų, daugiau rusiškų banditų gaus leidimų gyventi Lietuvoje, daugiau savų kolaborantų panaudos savo "patirtį", pvz., šliužų, įvairiaspalvių žaliųjų ir pan. Tokia mano nuomonė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS