Du „valstiečiai“ siūlo steigti Seimo rinkimų apygardas užsienyje | KaunoDiena.lt

DU „VALSTIEČIAI“ SIŪLO STEIGTI SEIMO RINKIMŲ APYGARDAS UŽSIENYJE

Seimo „valstiečiai“ Virginija Vingrienė ir Kęstutis Mažeika pasiūlė steigti vienmandatę rinkimų apygardą užsienyje, kad už Lietuvos ribų gyvenantys piliečiai turėtų savo atstovų Seime.

Tai yra vienas iš daugelio bandymų leisti užsienio lietuviams rinkti savo atstovą Seime, bet iki šiol jie buvo nesėkmingi.

Parlamentarai teigia siekiantys paskatinti emigrantus dalyvauti rinkimuose.

„(...) emigravusių piliečių balsas dažniausiai lieka neišgirstas – jie neturi atstovo, kuris kovotų būtent už jų teises ir interesus“, – teigia autoriai pataisų aiškinamajame rašte.

Pasak jų, dalis emigravusių piliečių vis tiek jaučia Lietuvos pulsą, nori dalyvauti jos valdyme, tačiau atstovavimas jiems valdžios institucijose nėra pakankamas.

„Tikimasi, kad rinkiminių apygardų užsienyje sudarymas paskatins pilietybę turinčius, tačiau iš valstybės išvykusius piliečius įsitraukti į valstybės valdymą, aktyviau dalyvauti rinkimuose, nes jų interesai bus tinkamai atstovaujami valdžios institucijose“, – tvirtino parlamentarai.

„Taip pat tikimasi, jog atskiras jų interesus atstovaujantis atstovas padės pagerinti jų gyvenimo sąlygas bei įgyvendinti lūkesčius, o jų balsas bus ne tik išgirstas, bet ir svarus“, – sakė Seimo nariai.

Konkretų užsienio lietuvių atstovų parlamente skaičių nustatytų Vyriausybė.

Paskutiniuose Seimo rinkimuose 2016 metais balsavo kiek daugiau nei 16,4 tūkst. lietuvių užsienyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

CHA: "Pasak jų, dalis emigravusių piliečių vis tiek jaučia Lietuvos pulsą, nori dalyvauti jos valdyme, tačiau atstovavimas jiems valdžios institucijose nėra pakankamas" - svetur NĖRA kur tiems parlamentarams reikštis (ten ne jų jurisdikcija), taip kad tokie 'seimūnai' bus elementarus darmojiedai, jie realiai atstovaus patys save, nes jie NIEKAIP ten kažkur gyvenančių savo rinkėjų padėties negalės pakeist, tai ir veiklos kaip ir neturės. BET - visi tie išvažiavę turi balsuot NE 'pas save' (ką tie @#$#@ bando primest), jie TURI BŪT įrašyti pagal savo buvusią gyvenamąją vietą, TIK tuomet jie neatitrūks nuo buvusio gyvenimo, TIK tuomet jie galės vadintis vadintis neatitrūkę nuo vietos gyvenimo pulso, o ir tuo pačiu - tai bus STIPRUS stimulas jiems sugrįžt atgalios.

Pensininke

Gyvenantys Lietuvoje nesugeba TEISINGAI balsuoti, o kai balsuos isvykeliai , tad is vis bus krachas.

kavenskis

idiotai pilietybes grazinkit poto apie balsu medziokle pliurpkit....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS