E. Misiūnas įvertins Migracijos departamento vadovės darbą | KaunoDiena.lt

E. MISIŪNAS ĮVERTINS MIGRACIJOS DEPARTAMENTO VADOVĖS DARBĄ

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas trečiadienį žada įvertinti Migracijos departamento direktorės Evelinos Gudzinskaitės darbo organizavimą.

„Bus vadovės metinis įvertinimas, numatytas pokalbis su vadove. Turime jau parengę vadovės darbo vertinimo išvadą, galbūt rytoj bus pasakyta, kaip mes ją įvertinsime“, – BNS susitikimo išvakarėse antradienį sakė E. Misiūnas.

Anot jo, E. Gudzinskaitei trūksta kompetencijos organizuojant departamento darbą.

Antradienį E. Misiūno kritikos departamento vadovė sulaukė dėl to, kad dėl leidimų gyventi ar vizų į departamentą besikreipiantys užsieniečiai turi nuo ankstyvo ryto laukti gyvoje eilėje lauke, tačiau ir tai negarantuoja, jog jie bus priimti.

Ministras piktinasi, kad finansavimą papildomiems dvylikai etatų gavęs departamentas iki šiol nėra įdarbinęs specialistų.

Migracijos departamento direktorė laikosi pozicijos, jog problemas jos vadovaujamoje įstaigoje daugiausiai lemia per didelis darbo krūvis, ji taip pat pabrėžia, kad nauji etatai įsteigti tik pernai gruodžio pabaigoje ir reikia laiko naujiems žmonėms įdarbinti.

Pernai ministerija tyrė migracijos pareigūnų informacijos perdavimo Rusijos Konstituciniam Teismui aplinkybes, žurnalisto Jevgenijaus Titovo prieglobsčio nesuteikimo aplinkybes bei Rusijos SMP banko patarėjo Antono Treušnikovo leidimo gyventi Lietuvoje išdavimo bei panaikinimo aplinkybes. Specialistai formalų įstatymų pažeidimą įžvelgė tik ištyrę A. Treušnikovo atvejį. Išvadose teigiama, kad migracijos pareigūnai nesilaikė visų nustatytų reikalavimų patikrinti, ar verslininko Lietuvoje registruota įmonė nėra fiktyvi.

Pernai spalį Vidaus reikalų ministerija paskelbė inicijuojanti Migracijos departamento pertvarką, ji kol kas nėra pristatyta Vyriausybei.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Mindaugas .Velicka

Migracijos Departamento reforma igyvendinkite! Irenkite Valdininkai, jus irenkite registracijos aparato desktopa ir klaviatura lauke o pati aparata koridoriuje. Kaip taip irengiami bakomatai. Pasinaudokite siom naujovem. Tokiu principu sumazinsite eiles uzsienieciu,stovincius nuo 5/h ryto. Bet kuriuo paros laiku nuo 19/h gales atsispausdinti registracijos lapeli. O nekompetetinga L.R Migracijos Departamento atleisti is pareigu, kad

NA NA

kažkas briaunasi į šio žmogaus postą ,gal būt ir į visą įstaigą ,______kai Grybauskaitė ir Adamkus suteikinėjo pilietybęs neaiškiems asmenims ,tai visi tylėjo specialiai dabar ministerija nėra finansuojama ir griaunama ,kad susidarytu diskredituotu jų darbą ,,,sėkmės ,valstybė griaunama iš vidaus ,valstiečiai laikykitės ,parazitai aktyvėja ,,,

geda

profesionalus ministro profesionalo susidorojimas su pareigune kurios rudeni negalejo ismesti ir lauke kelis menesius tegu geriau ziuri i policijos pertvarka kurios metu bega pareigunai o dirbti ateina jauni nepatyre bet jam tai vienodai rodo bunant treniruokliu salej

SUSIJUSIOS NAUJIENOS