E. Vaitkus apskundė VRK sprendimą nespausdinti jo rinkimų programos | KaunoDiena.lt

E. VAITKUS APSKUNDĖ VRK SPRENDIMĄ NESPAUSDINTI JO RINKIMŲ PROGRAMOS

Kandidatas į prezidentus medikas Eduardas Vaitkus šią savaitę teismui apskundė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą leidinyje nespausdinti jo programos.

„Skundas yra gautas šiandieną“, – ketvirtadienį BNS sakė Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) atstovė Neringa Lukoševičienė.

Tai patvirtino ir pats E. Vaitkus.

„Taip, tikrai taip“, – BNS sakė jis paklaustas, ar kreipėsi į teismą.

VRK nusprendė nespausdinti E. Vaitkaus programos rinkimų leidinyje, argumentuodama, kad programa neatitinka nustatytų reikalavimų.

Komisija ne sykį E. Vaitkaus prašė pašalinti programos trūkumus, tačiau jis tą padarė tik iš dalies. Todėl VRK nusprendė leidinyje nurodyti tik jo vardą, pavardę ir tai, kad jo rinkimų programa neatitinka reikalavimų.

Pasak E. Vaitkaus, VRK nariai išreiškė savo nuomonę dėl programos, tačiau nenurodė nei vieno įstatymo, kurį jis būtų pažeidęs.

„Tai yra visiška Vyriausiosios rinkimų komisijos degradacija, todėl aš galiu visiškai atsakingai teigti, kad Vyriausioji rinkimų komisija yra grėsmė Lietuvos nacionaliniam saugumui, nes jie įteisina, toleruoja nelygius, nedemokratinius Lietuvos prezidento rinkimus“, – kalbėjo kandidatas į prezidentus.

Anot komisijos, E. Vaitkaus programoje esama teiginių, nukreiptų prieš Lietuvos tarptautinius įsipareigojimus, įskaitant jos narystę NATO, valdžia nepagrįstai, be teisinio pagrindo vadinama išdavikais, taip pat siekiama skleisti nepasitikėjimą užsieniečiais.

Kaip neatitinkantys reikalavimų, nurodomi šie E. Vaitkaus teiginiai programoje: „Jau skelbiamas naujas siekis – mūšio lauke nugalėti branduolinę valstybę, kas reiškia tik viena – ne tik Lietuvos žmonių, bet ir Lietuvos valstybės sunaikinimą. Ir šiame fone Lietuvos prezidentas bučiuoja svetimą vėliavą, Lietuvos valdžia skelbia leidžianti užsieniečiams nesilaikyti Lietuvos įstatymų; Dalyvauti agresyvaus karinio bloko NATO veikloje, ar ne?; Siųsti Lietuvos karius į Vakarų „proxy“ karą Ukrainos teritorijoje, ar ne.“

E. Vaitkus taip pat sakė LVAT pateikęs ir antrąjį skundą prieš VRK. Juo medikas siekia, kad komisija leistų pratęsti parašų rinkimo laiką iki ketvirtadienio 24 valandos, o ne 17 valandos, kaip reikalaujama dabar.

E. Vaitkus komisijai šią savaitę įteikė per 31 tūkst. parašų, kai norint būti pripažintam kandidatu pakanka 20 tūkstančių.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Tadas

Ir siaip toks pamastymas apie Vaitku ir jo elektorata, juos supa vien negatyvas ir pyktis, neigiama energija, viskuo nepasitenkinimas. O ka ponas Vaitkus siulo tiems pvz, kurie patenkinti gyvendami tokioje tvarkoje, kuriems nereikia kazkokio pensininko pagalbos, kurie turi rankas, galvas ant peciu ir patys sugeba savo jegomis pasiekti uzsibreztu tikslu, tokiu pazistu begales, ne visiems cia taip blogai gyvent sioje salyje. Ka tu tokiems pasiulysi budamas prezidentu. Bet pas ji kazkaip apie tai nekalba, jo programa apskritai anekdotu rinkinys. Man tokio prezidento nereikia.

Tadas

Begales jo interviu praziurejau, jis NIEKADA nei vieno karto nesukritikavo RUZZIJOS. Del nieko, net keista, juk tobulu valstybiu nera sioje zemeje. Bet jis ne karta sukritikavo Ukraina. Jis pasisako pries NATO, ES, priklausima sioms organizacijoms kritikuoja ir RUZZIJA. Jis kalincio, uz bandyma snipineti RUZZIJAI, A. Paleckio draugelis. Ji erzina Ukrainos veliavos, RUZZIJA irgi erzina.Jis aiskina, kad neturime kistis i kitu valstybiu vidaus reikalus, bet jis nei karto ir nei vieno zodzio nera pasakes, kad pvz musu kaimynes to pacio neturetu daryt, kodel jis to pacio netaiko RUZZIJAI, kuri svetima zeme dauzo ir ja okupuoja? Apskritai jis kaltina Ukrainos valdzia del okupacijos, bet ne zudanti agresoriu. Ir siaip labai keistas jo samprotavimas, viena vertus aiskina, kad reikia Konstitucijos laikytis, bet taip pat pabrezia, kad noretu ten nemazai ka keisti, matai ne viskas ponui priimtina. Ir galu gale, jis tik dar vienas, eilinis pensininkas su savo nuomone, cia pas mus tokiu pilna.

To Tadas

Gal tau galvą persaldė rusai kad rašinėji nesąmones? Eduardas Vaitkus, kaip tik yra prolietuviskas kandidatas, todėl marijonetinės valdžios Lietuvoj nepageidaujamas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS