Etikos sargai aiškinsis Alytaus mero N. Cesiulio elgesį | KaunoDiena.lt

ETIKOS SARGAI AIŠKINSIS ALYTAUS MERO N. CESIULIO ELGESĮ

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) šią savaitę nusprendė tirti Alytaus miesto mero Nerijaus Cesiulio elgesį dėl išmokų patarėjui, kuris dėl pažeidimo esą negalėjo jų gauti.

„Tiriama situacija, kai meras galbūt skyrė pinigines išmokas savo patarėjui, kuris dėl Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo pažeidimo patekus į interesų konfliktą negalėjo jų tam tikrą laiką gauti“, – rašoma pranešime.

Tyrimas, kaip skelbia VTEK, pradėtas gautos informacijos pagrindu.

Alytaus meras N. Cesiulis sako tai vertinantis kaip opozicijos puolimą.

„Du kartus buvo kreiptasi į apygardos teismą, į aukščiausią administracinį teismą, jie atsisakė nagrinėti, tai dabar VTEK yra apskųsta. Ppalaukim, pažiūrėkim, kaip čia bus, pateiksime atsakymus, bet aš tai vertinu kaip opozicijos puolimą“, – BNS penktadienį sakė N. Cesiulis.

Jo teigimu, etikos sargai aiškinasi situaciją dėl kalėdinių premijų skyrimo.

„Kalėdų proga buvo skatinami visi savivaldybės darbuotojai ir lyg patarėjas negalėjo gauti kalėdinės premijos, nes kažkada jis buvo pažeidęs tarnybinę etiką, bet visai kitose pareigose“, – kalbėjo Alytaus vadovas.

„Dabar jis ne tarybos narys, dirba politinio pasitikėjimo pareigose, tai buvęs pažeidimas negalioja mero patarėjui. Šitoj vietoj mūsų teisininkai taip aiškina, bet pažiūrėsime, palauksime atsakymo“, – teigė jis.

Įstatymas numato, kad valstybinėje tarnyboje dirbantys asmenys, teisės aktų nustatyta tvarka pripažinti pažeidusiais šio įstatymo reikalavimus, vienus metus nuo pažeidimo paaiškėjimo dienos negali būti skatinami, priimami, skiriami ar renkami į aukštesnes pareigas.

Etikos sargai pabrėžia, kad tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo. Tyrimui atlikti VTEK įstatymas numato trijų mėnesių terminą.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

taip

ir VSinicos laidoje visi garbingi zmones treciadieni renkames sio zmogaus palaikymui nes jis gina musu lietuvybe nes patys nemokam ar nenorim taip ir Vytautas Didysis Trakuose remesi sios tautos atsidavimu tai nepaniekinkime savo istorijos ir tu garbingu zmoniu kurie iki siol kovoja uz mus nes mes nemokam ar nenorim ar norim kad ir toliau mus mulkintu iki siol sedintys korupcionieriai ir bijantys tiesos uztat ir puolantmys .

yra reali

prielaida kad genocido centro direktoriu bandys pasalint netik istorike su savo sochebra bet prieto prisideda ir jav zydai suinteresuoti suklastot istorija kuria saziningai ir faktais pateikia garbingas zmogus is elytines totoriu mazumos grupes taip dar norint tautiskai supriesint lietuvius tai negarbinga ir slykstu ir tie asmenys kurie taip jo nenori bus su laiku ivertynti padoriu zmoniu nes geresnio zodzio kaip bespridelas nerasi?;;;

ne Etik Mat... sargiai turi aiskintis ,o

kriminaline policija , is kur atsirado padangu sandeliai miesto centre , kas savininkas tu sandeliu, kas leido juos sandeliuot , ir kodel uzsidege ....[ar buvo padegta] ... kas atsakys uz apnuodytus zmones, vandeny , laukus , ir gyvulius ...........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS