Dėl nuobaudų A. Skardžiui spręs gavę institucijų išvadas | KaunoDiena.lt

DĖL NUOBAUDŲ A. SKARDŽIUI SPRĘS GAVĘ INSTITUCIJŲ IŠVADAS

  • 3

Socialdemokratų partijos Etikos ir procedūrų komisija nutarė kol kas nesiimti sankcijų prieš Seimo narį Artūrą Skardžių, kurio ryšiais su energetikais šią savaitę suabejota viešojoje erdvėje.

A. Skardžius penktadienį pats laikinai sustabdė narystę partijoje. Socialdemokratų Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Vainius Šarmavičius BNS sakė, kad šeštadienį posėdžiavusi komisija tik įvertino A. Skardžiaus raštu pateiktus paaiškinimus.

„Pagal LSDP Statutą komisija yra įpareigota spręsti narystės partijoje sustabdymo klausimą tose situacijoje, jei apie asmenį paskleidžiama kompromituojanti informacija, bet tik tuo atveju, jei pats narys to nepadaro. Kadangi jis pats narystę sustabdė vakar, komisija šitą informaciją priėmė, iš esmės buvo toks labiau procedūrinis informacijos įvertinimas“, - šeštadienio pavakarę BNS sakė V. Šarmavičius.

A. Skardžius komisijos posėdyje nedalyvavo. Anot V. Šarmavičiaus, partijos etikos komisija dabar lauks, kol A. Skardžiaus elgesį įvertins Seimo Antikorupcijos komisija, Specialiųjų tyrimų tarnyba.

„Komisija bet kuriuo atveju turės įvertinti šitų kompetentingų institucijų pateiktas išvadas ir priklausomai nuo to, ar ta informacija, kuri buvo paskleista viešai, pasitvirtins, priklausys tolimesnė komisijos darbo kryptis“, - aiškino socialdemokratas.

Dėl sankcijų klausimas gali būti sprendžiamas tik tada, kai jau yra aišku, ar ta informacija pagrįsta.

„Narystės sustabdymas nėra sankcija (...). Dėl sankcijų klausimas gali būti sprendžiamas tik tada, kai jau yra aišku, ar ta informacija pagrįsta“, - sakė jis.

Naujienų portalas 15min.lt trečiadienį pranešė, kad parlamentaro A. Skardžiaus šeima gauna pajamų iš vėjo energetikos vystytojų, o politikas rengia įstatymų pataisas, susijusias su atsinaujinančiais energijos šaltiniais.

17-os 2,3 megavato galios jėgainių parką Šilutės rajone, Čiūtelių kaime valdo 2005-aisiais „Lietuvos energijos“ skelbtą konkursą laimėjusi „Naujoji energija“, ji šiuo metu nuomojasi sklypus iš bendrovės „Renovacijos partneriai“. Pastaroji bendrovė žemę nuomojasi iš vietos gyventojų, įskaitant ir A. Skardžiaus šeimą. Per metus už beveik 27 hektarų sklypo nuomą politikui mokami 24 tūkst. eurų.

Portalo teigimu, A. Skardžiaus gaunama suma už žemės nuomą verslininkams yra 12-28 kartus didesnė, nei mokama greta esančių sklypų savininkams.

Anot 15min., visų veikiančių bendrovių – „Naujosios energijos“, „Energijos versmės“ ir „Renovacijos partnerių“ – akcininkai ir steigėjai yra tie patys: Nijolė Butovskienė, Dainius Jurėnas, Romualdas Patalavičius arba jų šeimos nariai ir jų įmonės. „Energijos versmei“ nuo 2009-ųjų vadovauja Tadas Navickas. Visi šie asmenys, išskyrus D. Butovskienę, 2009-ųjų liepą dalyvavo įkuriant Lietuvos atsinaujinančių išteklių energetikos asociaciją (LAIEA). Jai vadovauti buvo paskirtas 2008-2012 kadenciją į Seimą nepatekęs A. Skardžius.

Parlamentaras tikina, kad jo veikla Seime niekaip nesikerta su iš vėjo jėgainių vystytojų per tarpininkus gaunamomis pajamomis, nes jis tik nuomoja žemę.

Portalas nurodo, kad nuo 2012 metų A. Skardžius dalyvavo Seime rengiant mažiausiai penkis teisės aktus, susijusius su elektros energija ir atsinaujinančiais ištekliais, pateikė mažiausiai aštuonis pasiūlymus, susijusius su šia sritimi.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Prie sovietų tokiam aukščiausia bausme jau kvepėtų.

Šalin demagogus!

Jei straipsnyje parašyta tiesa tai būtų nusikaltimas už kurį reikia sodinti ilgam.

.

jie visi vienodi. buve,esami ir busimi...voge ir voks, toks lietuvos politiku mentalitetas. todel ir gyvename tokiame skurde,gaila vaiku kuriems teks gyventi tokiame gyvatyne..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS