Frakcijų seniūnai renkasi pas Seimo pirmininkę aptarti situacijos dėl A. Stončaičio | KaunoDiena.lt

FRAKCIJŲ SENIŪNAI RENKASI PAS SEIMO PIRMININKĘ APTARTI SITUACIJOS DĖL A. STONČAIČIO

Seimo frakcijų seniūnai pirmadienį renkasi pas Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen aptarti situacijos dėl Antikorupcijos komisijos vadovo Algirdo Stončaičio, BNS patvirtino parlamento vadovės atstovė spaudai Ilona Petrovė.

Seimo frakcijų seniūnų susitikimas pas V. Čmilytę-Nielsen jos darbotvarkėje numatytas 15.30 valandą.

Valdančiųjų atstovai praėjusį trečiadienį pateikė siūlymą A. Stončaičiui nusišalinti nuo pareigų, kol nebus atsakyta į klausimus dėl galimų jo ryšių su teisėsaugai žinomais asmenimis. Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ deleguotas atstovas trauktis atsisakė.

Naujienų portalas „15min“ praėjusią savaitę pranešė, kad A. Stončaitis, prieš kelerius metus būdamas Vyriausybės kancleriu, gavo leidimą dirbti su slapta informacija, nors atsisakė tikrintis poligrafu. Pasak portalo, kelios tarnybos turėjo informacijos, kuri galėjo kelti abejonių dėl A. Stončaičio patikimumo, bet ji įslaptinta.

„15min“ skelbė, kad dalis informacijos apie A. Stončaitį susijusi su kriminalinės žvalgybos duomenimis, gautais tiriant buvusio Kauno policijos vadovo Dariaus Žukausko ir Palangos gelbėtojų vado Jono Pirožniko įtariamas sąsajas su buvusiais kriminalinio pasaulio veikėjais.

Poligrafo naudojimo įstatymas numato, kad jeigu asmens tyrimo poligrafu išvada yra neigiama, taip pat asmeniui atsisakius tirtis poligrafu, atsižvelgiant į visą turimą informaciją apie tiriamą asmenį ir jo aplinką, šiam asmeniui gali būti neišduodamas ar panaikinamas leidimas dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

Atsisakymas tikrintis poligrafu paprastai turi neigiamos įtakos žvalgybos tarnyboms sprendžiant dėl asmenų patikimumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Stončaiti

Baik vieną kartą daręs gėda Žemaitijai ir dėk Seimo nario mandatą ant stalo.........

o

1 isvalyt visus kgb istus su stribu palikuonim globojamu socberg zydeliu kuriu pilna visur dargi ko gero ir jav pentagone ???===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS