G. Kirkilas remia premjero poziciją neteikti daugiau kandidatų į aplinkos ministrus | KaunoDiena.lt

G. KIRKILAS REMIA PREMJERO POZICIJĄ NETEIKTI DAUGIAU KANDIDATŲ Į APLINKOS MINISTRUS

Valdančiajai koalicijai priklausančios Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkas Gediminas Kirkilas apgailestauja, kad prezidentė nepaskyrė jo partijos narės Irmos Gudžiūnaitės aplinkos ministre ir remia premjero poziciją neteikti daugiau kandidatų į šias pareigas.

„Manyčiau, kad čia yra visiškai logiška. Jeigu premjeras toliau teikia kandidatūras, o jos atmetinėjamos, tai diskredituoja pačią Vyriausybę. Nemanau, kad tai reikėtų tęsti“, – trečiadienį BNS sakė G. Kirkilas.

„Juoba, kad rinkimų kampanija de facto prasidėjusi. Dabartinės valstybės vadovės nuostatas mes žinome, greičiausiai premjero pasirinkimas neteikti yra teisingas“, – pridūrė jis.

Pasak G. Kirkilo, I. Gudžiūnaitės pasirinkimas buvo geras vien dėl to, kad ji nėra susijusi su Aplinkos ministerijoje esančiais interesų klanais.

Jeigu premjeras toliau teikia kandidatūras, o jos atmetinėjamos, tai diskredituoja pačią Vyriausybę. Nemanau, kad tai reikėtų tęsti.

„Galvojame, kad nepatirtis aplinkosaugoje kaip tik buvo pranašumas šitos kandidatės į ministrus. Ji nebuvo susijusi su jokiais klanais, kurių yra nemažai šitoje ministerijoje. Kaip tik čia ir buvo, manau, premjero pagrindinis tikslas“, – BNS sakė LSDDP lyderis.

Anot jo, kitas I. Gudžiūnaitės privalumas buvo teisininkės išsilavinimas ir patirtis.

„Ji yra teisininkė, aplinkosaugos srityje jau dabar yra nemažai direktyvų ir ateis dar direktyvos – žiedinė ekonomika ir kitos. Čia reikės daug teisės aktų. Be to, turime nemažai ginčų su Briuseliu. Ši kandidatė dirbusi ten turėjo galimybę pasireikšti“, – sakė G. Kirkilas.

Jis pabrėžė, kad premjeras turi teisę rinktis savo komandą.

„Prezidentas dalyvauja skyrime ir neskiria tik tuo atveju, jeigu yra kokie nors labai rimti argumentai. Šiuo atveju jų nebuvo“, – sakė politikas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pranešė neskirsianti I. Gudžiūnaitės aplinkos ministre, nes kandidatė neturi reikiamos dalykinės patirties ir susitikime nepademonstravo vadovavimui aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių ir kompetencijos.

Premjeras Saulius Skvernelis savo ruožtu pareiškė nebesitikintis su D. Grybauskaite suderinti aplinkos ministro kandidatūros.

„Žinodamas, kiek užtruko derinimas ir koks prezidentės požiūris, darau išvadą, jog bus atmesta bet kuri kita mano teikiama kandidatūra. Tai reiškia, kad su šia prezidente suderinti naujo ministro kandidatūros bus neįmanoma“, – feisbuke trečiadienį paskelbė S. Skvernelis.

Laikinai aplinkos ministro pareigas nuo gruodžio pradžios, kai S. Skvernelis iš šių pareigų atleido Kęstutį Navicką, eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kaunietis

Klausimas,kodėl pelesiniai komunistai stumia šią mergiote,kultūros atašė su komunistinė pasaulėžiūra,atstovauja kovojusius prieš Lietuvos nepriklausomybės,ateistus . Šaunuolė prezidentė,juk tikrai ji silpna kandidatė

Pensininke

Iki kokio zemo lygio nusirito senieji upes vagu keitejai. Jei mergaite baige teise reiskia, kad ji su patirtimi, bet kokia? Karbauskio PROFESIONALU vyriausybe NEVEIKIA, tai irodyta su svietimo, socialines ir darbo apsaugos ir kitomis ministerijomis. O gal reikalingi tokie ministrai, kurie ir toliau "REMONTUOS" GEDIMINO pili.

Cirkininkas

Kirkilui nereikia aplinkos ministro: bebrams netrukdys versti medžius, statyti užtvankas, o brakonieriams naikinti žvėrelius ir gaudyti žuveles. Bus Rojus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS