G. Landsbergis dalyvaus aukšto lygio dialoge Prahoje | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS DALYVAUS AUKŠTO LYGIO DIALOGE PRAHOJE

  • 21

Pirmadienį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis lankysis Čekijoje, kur dalyvaus Prahos aukšto lygio dialoge dėl Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono.

Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, renginio metu Europos ir Indijos-Ramiojo vandenynų regiono valstybių atstovai aptars aktualius politinius, saugumo, prekybos, junglumo klausimus bei galimą sinergiją, įgyvendinant Europos Sąjungos (ES) ir kitų bendraminčių valstybių bendradarbiavimo Indijos ir Ramiojo vandenynų regione strategijas.

Aukšto lygio dialogą rengia ES pirmininkavimą perimsianti Čekija. Vasario 22 dieną vykęs Paryžiaus ministrų forumas Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono tema, kurį organizavo ES pirmininkaujanti Prancūzija, buvo labai svarbus žingsnis įgyvendinant ES strategiją dėl bendradarbiavimo su Indijos ir Ramiojo vandenynų regionu. Forumo sėkmė lėmė puikią galimybę naujam metiniam diskusijų formatui tarp ES bei Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono valstybių. 

Vizito Prahoje metu ministras G. Landsbergis susitiks su Čekijos užsienio reikalų ministru Janu Lipavsky, Indonezijos užsienio reikalų ministre Retno Marsudi ir Jungtinių Amerikos Valstijų Rytų ir Okeanijos biuro generalinio sekretoriaus pavaduotoja Camilla Dawson.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Anonimui

Nuo kada valstieciu klase save “tauta” vadinate? Liaudis, proletaras tai gal, bet kad tauta dave vadintu ;))))

Anonimas

Tu slėpkis, nes esi daugumos tautos nekenčiamas ,kaip tavo senis kuprius muzikantas.

Kč veikia VSD, FNTT, STT

Kada baigs savo destruktyvią veiklą prieš lietuvą Uspaskichas, ir visą darbiečių šutvė. Visi suprantam, kad tai putino partija. Ko laukiama? Misijonieriui Landzbergiui tik pliurpti, o daryti nei vienas nesugeba. Gal putino agentai ir jam trukdo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS