G. Landsbergis su Bukarešto devintuko kolegomis aptarė paramą Ukrainai | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS SU BUKAREŠTO DEVINTUKO KOLEGOMIS APTARĖ PARAMĄ UKRAINAI

  • 18

Lenkijoje, Lodzėje, penktadienį vykusiame Bukarešto devintuko užsienio reikalų ministrų susitikime Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis aptarė praktinę ir politinę paramą Ukrainai, saugumo situaciją regione.

Susitikimas taip pat buvo skirtas aptarti pasirengimą balandžio pradžioje vyksiančiam NATO užsienio reikalų ministrų susitikimui bei artėjančiam Vilniaus NATO viršūnių susitikimui, vyksiančiam liepos 11–12 dienomis.

„Šiuo metu neatidėliotinos svarbos užduotis yra padėti Ukrainai pasirengti pavasario puolimui, tačiau negalime ties tuo sustoti. Vilniaus viršūnių susitikime privalome rasti formules gilesniam Ukrainos politiniam įtraukimui į NATO struktūras ir procesus“, – ministerijos pranešime cituojamas užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Anot ministro, ruošiantis NATO viršūnių susitikimui, svarbu spartinti Aljanso strateginę adaptaciją, užtikrinti pasirengimą atremti bet kokią iš Rusijos kylančią grėsmę.

Ministrai taip pat diskutavo apie praėjusiais metais NATO viršūnių susitikime Madride priimtų sprendimų įgyvendinimą, įskaitant NATO atgrasymo ir gynybos sustiprinimą rytų flange, siektinus rezultatus būsimuose NATO užsienio reikalų ministrų ir vadovų susitikimuose.

Bukarešto devintuko iniciatyva yra devynių šalių politinio bendradarbiavimo platforma, skirta stiprinti euroatlantinį saugumą tarp Lietuvos, Bulgarijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos ir Vengrijos.

Formatas inicijuotas 2015-aisiais Bukarešte vykusiame vadovų susitikime.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

VANGOS PRANAŠYSTĖ...

Tie devyni "didvyriai" po karo baigties Ukrainoje bus TEISIAMI HAGOS TRIBUNOLE. Jeigu jų ne pakars savo valstybių piliečiai - jų ateitis - kalėjimas iki gyvos galvos.

Tai kaip?

Patykesma Letuvos StrategoZoidui pora bataljonu?Gal neisguldys prie Bahmuto.

nepavydėkit,kremliniai

Aišku,užsienis ir pagal pavardę žino,kad tai garbingos šeimos atstovas. labai jį gerbia užsieny
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS