G. Landsbergis: derybos dėl Ukrainos narystės ES šiais metais gali neįvykti | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: DERYBOS DĖL UKRAINOS NARYSTĖS ES ŠIAIS METAIS GALI NEĮVYKTI

 Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis neatmeta, kad derybos dėl Ukrainos narystės Europos Sąjungoje (ES) šiais metais gali neįvykti.

„Tokia teorija egzistuoja“, – antradienį dalyvaudamas NATO užsienio reikalų ministrų susitikime Briuselyje žurnalistams teigė G. Landsbergis.

Europos Komisija (EK) lapkričio pradžioje rekomendavo pradėti stojimo derybas su Ukraina. Ar įgyvendinti šią rekomendaciją, vienbalsiai turi nuspręsti ES šalys.

Ukrainai reikalingos modernesnės karines priemonės

Lietuvos diplomatijos vadovas pabrėžė, kad parama Ukrainai turi tęstis. Visgi, jo teigimu, NATO šalių pasiryžimo užtikrinti naujas karines priemones nėra.

„NATO, kaip organizacija, iki šiol negebėjo rasti sprendimo kaip padėti Ukrainai. (...) Svarbus ne tik užtikrinimas tų einamųjų priemonių, kurios yra reikalingos karo lauke, bet ir papildomos naujos modernesnės priemonės, kurių dar šiandien Ukraina neturi“, – sakė užsienio reikalų ministras.

Pasak G. Landsbergio, tokių valstybių kaip Lietuva, kurių finansiniai pajėgumai yra ne tokie dideli, dvišalės galimybės padėti Ukrainai yra mažesnės „negu būnant dideliame europiniame būryje“.

„Europa bendrai gebėjo sutelkti tikrai nemažas lėšas Ukrainai padėti. Dabar tie paketai yra užstrigę. (...) Kol kas atrodo, kad neranda pritarimo ne tik Budapešte, bet ir kitose sostinėse“, – pridūrė ministras.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę ES tarybos pirmininkas Charlesas Michelis perspėjo Ukrainą, kad nėra jokių garantijų, jog sprendimas pradėti derybas dėl narystės ES bus priimtas greitai.

Pasak jo, keletas ES valstybių narių yra pareiškusios, kad „norėtų gerai pagalvoti“ prieš priimdamos sprendimą dėl kito žingsnio stojimo procese.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Oho

vatiniai urodai viduriuoti pradėjo , Ukrainą bus priimta i ES , Tai labai butų teisinga nes ukrainiečiai suprato rusofašistinė muhosransko putlerio gauja dar šimtą metų purvo ir vodkes šiukšlyne skęs .

Jau

žinoma kad ukrų benderovcai prarado šimtus lėktuvų, tūkstančius tankų, šimtus lėktuvų ir apie 700.000 uždubasinta ukrų benderovcu

Jezusmarija !!!!

Konservatorių ministras tik dabar sužinojo ? Netikiu :) Taigi prieš NATO susitikimą visus kvailinote apie derybas :) Kokią turime konservatorės Šimonytės vyriausybę , jau trūksta žodžių ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS