G. Landsbergis Egipte ragino stiprinti šalių bendradarbiavimą | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS EGIPTE RAGINO STIPRINTI ŠALIŲ BENDRADARBIAVIMĄ

  • 4

Egipto sostinėje Kaire viešintis Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragino stiprinti dvišalį bendradarbiavimą.

Jis trečiadienį susitiko su Egipto komunikacijos ir informacinių technologijų ministru Amru Talaatu, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

G. Landsbergis teigė, kad Lietuva ir Egiptas turi didelį potencialą stiprinti abipusį bendradarbiavimą aukštųjų technologijų srityje, ypač plečiant elektronines paslaugas ir kibernetinį saugumą.

„Lietuvos patirtis kibernetinio saugumo srityje yra pripažinta visame pasaulyje. Mūsų įmonės jau vykdo projektus Egipte finansų sektoriuje ir telekomunikacijų srityje. Matyčiau dideles naujų abipusiai naudingų projektų galimybes“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Ministrai aptarė perspektyvas plėsti bendradarbiavimą aukštųjų technologijų ir komunikacijos, transporto, energetikos, skaitmenizacijos bei žaliųjų technologijų srityse.

G. Landsbergis taip pat teigė, kad Lietuva gali perduoti patirtį diegiant skaitmeninę nacionalinę sveikatos vadybos informacinę sistemą.

Per susitikimą aptartos ir universitetų bendradarbiavimo galimybės. Jau kuriamos bendros Vilnius TECH, Vytauto Didžiojo ir Aleksandrijos universitetų bendros magistro studijų programos taikomosios kompiuterijos srityje.

Anot URM, Lietuvos ir Egipto universitetai taip pat galėtų bendradarbiauti rengiant informacinių technologijų mokymo programas ir specialistus.

GALERIJA

  • G. Landsbergis Egipte ragino stiprinti šalių bendradarbiavimą
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

* * *

Nedresuotas šuniukas pabandė pasirodyti: kaip gražiai aš moku paamsėti. :D

LIETUVOS KLOUNAS...

Įsivaizduoja, kad Lietuva tokia svarbi Egiptui. Įdomu - ką tas iš vystyklų tik išsiritęs piemenėlis pasiūlė Egiptui?...

:)))

aliliukas iesko draugu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS