G. Landsbergis kritikuoja vėluojančią pagalbą: dalis verslo neišgyvens | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS KRITIKUOJA VĖLUOJANČIĄ PAGALBĄ: DALIS VERSLO NEIŠGYVENS

Opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad šiuo metu Lietuva tik pradeda pagalbos teikimą nuo koronaviruso nukentėjusiam verslui. Anot jo, dėl „tokio aplaidaus lėtumo“ dalis verslo gali šios krizės ir neišgyventi.

„Manau, kad situacija yra labai panaši kaip su pandemijos stabdymu Lietuvoje. Iš pradžių viskas labai lėtai įsibėgėja, sakoma, kad viskas yra gerai, bet verslas tai neigia. Akivaizdu, kad mes praradome kokį mėnesį laiko, jei žiūrėtume, ką tuo pačiu metu darė Vakarų valstybės. Šveicarija, Vokietija – ryškiausi Europos pavyzdžiai, kurie jau šiandien yra išdaliję 60 proc. savo skirtos paramos verslui“, – trečiadienį LRT radijui teigė G. Landsbergis.

Pasak jo, šiuo metu Lietuva dar tik pradeda teikti pagalbą nuo pandemijos nukentėjusiam verslui.

Sakoma, kad viskas yra gerai, bet verslas tai neigia.

„Mano įsivaizdavimu, mes tik dabar esame pradinėse stadijose padėti verslui, o tai yra žalinga ekonomikai. Dalis pažeisto verslo gali neišgyventi dėl tokio aplaidaus lėtumo“, – sakė konservatorių lyderis.

Seimas yra patvirtinęs ekonomikos skatinimo planą, kuriuo siekiama padėti išsaugoti darbo vietas ir pajamas, padėti verslui išsaugoti likvidumą, užtikrinti valstybės iždo likvidumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

'dedule'

kas kas ,bet austeja isgyvens.

w

ir kada jis uzsiciaups?

o ka

austeja bankrutuoja islaikoma valstybes,o ji gi privati ,jos 'darzeliai' ,tai kam valstybes pinigai,valstybe tik valstybines istaigas ,imones turi gelbet,prie ko privatus,kuris pelnu nesidalina su Tauta.... !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS