G. Landsbergis nesistebi laureatų sprendimu: prezidentas pasirinko tokį kelią | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS NESISTEBI LAUREATŲ SPRENDIMU: PREZIDENTAS PASIRINKO TOKĮ KELIĄ

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis nesistebi, kad „Globalios Lietuvos“ apdovanojimų laureatai atsisako priimti šį apdovanojimą iš prezidento Gitano Nausėdos.

Pasak jo, prezidento parodyta parama vadinamojo „šeimų gynimo maršo“ organizatoriams yra vienos pusės rėmimas, tad natūralu, pasak G. Landsbergio, kad į tai yra ir atsakas.

„Prezidento žingsnis politiniame arba kultūrinių takoskyrų eroje yra labai stiprus žingsnis į vieną kultūrinę terpę. Ganėtinai nenuostabu, kad į tokį žingsnį yra atsakas“, – „Žinių radijui“ teigė konservatorių lyderis.

Politikas pažymėjo, kad iš tiesų abu žingsniai didina takoskyrą pastaruoju metu įsiplieskusiose diskusijose dėl Partnerystės įstatymo ar kitų klausimų.

Prezidentas pasirinko tokį kelią, matyt, jam atrodo, kad tai yra tinkamas būdas atstovauti valstybei ir jis turi tokią teisę.

„Abu žingsniai toliau gilina takoskyras valstybėje ir sutarimo taškų, galimybių judėti į priekį, ko gero, mažėja“, – teigė ji.

„Prezidentas pasirinko tokį kelią, matyt, jam atrodo, kad tai yra tinkamas būdas atstovauti valstybei ir jis turi tokią teisę. Negalėčiau kitaip vertinti“, – pažymėjo G. Landsbergis.

Visuomenininkas A. Tapinas antradienį pareiškė, kad „Laisvės TV“ atsisako priimti minėtą apdovanojimą už Laisvės kelio organizavimą iš prezidento.

A. Tapinas savo sprendimą argumentavo tuo, kad G. Nausėda neteisingai pasielgė rodydamas paramą „šeimų gynimo maršo“ organizatoriams.

„Pasirinkusi bendrauti su nusikaltėliais ir remdama neteisėtus mitingus, kurių metu siūloma karti Seimo narius, prezidentūra pamynė mums svarbias vertybes, prarado bet kokį pasitikėjimą ir tapo toksiška vieta, su kuria nenorėtume savęs sieti“, – feisbuke antradienį rašė A. Tapinas.

ELTA primena, kad kontroversiškai vertinami „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ iniciatoriai, primindami gegužės 15 d. Vingio parke vykusio renginio metu išsakytus reikalavimus valdžiai, šią savaitę nuo antradienio protestavo šalia Seimo ir Vyriausybės. Pastarosios savaitės ketvirtadienį protestuotojai nuvyko prie Prezidentūros, kur juos pasitiko prezidento vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis. Jis susirinkusiesiems perdavė šalies vadovo linkėjimus ir dėkojo renginio dalyviams už aktyvumą. Tai viešojoje erdvėje sukėlė ne ką mažesnę kritiką nei prezidento G. Nausėdos įrašytas sveikinimas, kuris buvo parodytas „Didžiajame šeimos gynimo marše“ Vingio parke.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Susikiškit tas š..ą

Globalią Lietuvą. Prezidentui netinka kišti nagus, kur naikinama valstybė.

Neskubėk Gabriuk

Kai paveldėsi nusiraminimo kėdutę, tada galėsi nors ir kasdien spalvotose fekalijose maudytis.

prie ko cia tas vargselis irodineja koks kokiu keliu

turetu eiti prazidentas - ar prezidentas nurodineja sitam vaikeliui kokiais takeliais klystkeliauja konservistai...o kad liaudis nepatenkinta del zeminimosi gatvinems partijelems - tai akyvaizdu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS