G. Landsbergis pasigenda migracijos problemos prioritetizavimo ES lygiu | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS PASIGENDA MIGRACIJOS PROBLEMOS PRIORITETIZAVIMO ES LYGIU

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad nors migrantų srautai Europos Sąjungos (ES) pasienyje su Baltarusija yra valdomi, tačiau krizė nėra pasibaigusi, todėl Bendrija šiam klausimui turi skirti daugiau dėmesio.

„Nors situacija atrodo kontroliuojama, tačiau srautai nemažėja. (...) Vykdoma nemažai naujų skrydžių į Baltarusiją. Mes turime rasti sprendimą, kaip šį procesą sustabdyti Baltarusijoje“, – prieš ES Užsienio reikalų tarybos posėdį Liuksemburge pirmadienį kalbėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

„Manau, kad mums trūksta supratimo apie šio klausimo svarbą“, – pridūrė jis.

Pasak ministro, migrantai į Baltarusija vyksta iš Afrikos, Artimųjų Rytų. G. Landsbergis teigė, kad Bendrijai pavyko pasiekti rezultatų, tariantis su Iraku dėl skrydžių apribojimo, todėl panašių sprendimų reikia ir kalbantis su kitomis šalimis.

Vykdoma nemažai naujų skrydžių į Baltarusiją. Mes turime rasti sprendimą, kaip šį procesą sustabdyti Baltarusijoje.

Lietuvos diplomatijos vadovas sakė, kad nauji iššūkiai „dažnai nukreipia dėmesį“, tačiau ES turi tinkamai prioritetizuoti savo saugumo klausimus.

Leidinys „Politico“ pirmadienį pranešė, kad užsienio reikalų ministrai tarsis dėl galimų naujų sankcijų Baltarusijai ir jos oro vežėjui „Belavia“, siekiant uždrausti šiai įmonei nuomotis lėktuvus iš ES įmonių.

Kaip nurodoma publikacijoje, Airija išlieka „pagrindiniu orlaivių nuomos tašku ES“, o kai kurios įmonės skolina lėktuvus ir kompanijai „Belavia“.

Apie svarstomas papildomas sankcijas patvirtino ir G. Landsbergis. Tačiau, anot jo, taip pat svarstomos galimos sankcijos ir kitoms aviakompanijoms, kurios prisideda prie migrantų gabenimo į Baltarusiją.

„Mes joms turime nusiųsti aiškią žinutę, kad ES jas stebi, ir tai, ką jos daro, nėra gerai“, – kalbėjo ministras.

Šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos pateko beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų, dauguma jų – irakiečiai.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija. Rugpjūčio pradžioje siekiant stabdyti neteisėtą migraciją pasienyje imta naudoti apgręžimo politiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

IKI ŠIOL NESUPRATAI, PIEMENĖLI?...

ES kartu tik popieriuje. Atsiradus problemoms - kiekvienas už save. Nesidairyk ir nesitikėk pagalbos. Čia tau ne Tarybų Sąjunga, kad pastatytų atominę elekrtinę, du naujus miestus Elektrėnus ir Visaginą, TV bokštą Vilniuje. Operos ir baleto teatrą, Kauno Hidro elektrinę. Nutiestų kelius Vilnius-Kaunas-Klaipėda...Šiandien "nepriklausomoje" Lietuvoje - viską turime pastatyti patys...tik bėda, kad neturime iš ko...

Baigiamasis G.L. žodis:

"Suprantama, tam reikės pinigų. Daug pinigų!!!!"

Anonimas

Neklauso vargšo gaidelio kudakavimo....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS