G. Landsbergis ragina neplėtoti diskusijos apie galimą individualų vakcinų pirkimą | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS RAGINA NEPLĖTOTI DISKUSIJOS APIE GALIMĄ INDIVIDUALŲ VAKCINŲ PIRKIMĄ

Užsienio reikalų ministras konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teigia, kad reikėtų atsargiai svarstyti galimybę pasitraukti iš bendro Europos Komisijos organizuojamo vakcinų įsigijimo mechanizmo, siekiant individualiai pirkti vakcinas. Ministras teigia, kad bandant eiti trumpuoju keliu reikia įsivertinti galimas rizikas, dėl to ragina šios diskusijos pernelyg neplėtoti.

„Išstojant iš bendro skiepų mechanizmo (Lietuva – ELTA) turėtų tokią galimybę. Bet mes turėtume suprasti, ką mes prarandame, nes šiuo metu Lietuva yra užsirezervavusi turbūt daugiau nei 8 mln. vakcinų vienetų per įvairius tiekėjus, ir jie visi yra rezervuoti per europinį skiepų mechanizmą“, – žurnalistams Seime antradienį teigė G. Landsbergis.

Ministras pripažįsta, kad kartais atrodo, jog būtų galima nueiti trumpesniu keliu ir vakcinų gauti greičiau, tačiau siūlo įvertinti su tuo susijusias rizikas.

„Dėl to raginu šios diskusijos labai stipriai neplėtoti, juolab kad Europos Komisija dar sykį vakar taip pat paragino valstybes nepradėt dvišalių derybų, netgi didžiąsias valstybes, kurios galbūt galėtų reikšmingai kažką įsigyti“, – sakė G. Landsbergis.

„Lygiai taip pat žinau, kad yra dedamos milžiniškos pastangos, kad tie vakcinų kiekiai augtų ir praėjusią savaitę yra patvirtinta 300 mln. papildomų vakcinų visai Europai, iš kurių nemaži kiekiai jau greitu metu pradės papildomai ateiti į valstybę“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nijolė

Būtina jam kalbėti apie tai, kas aktualu mums visiems, nes jis yra didžiausios pozicijos partijos pirmininkas. Prisiminkite, kaip Karbauskis viską komentuodavo. Kuo Landsbergis kitoks.

Zf

Ar Jūsų cia pareigybe? Manau, kad ministrai nesupranta savo pareigu, premjeres darbas tai AKCENTUOTI...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS