G. Landsbergis: rinkimų kampanija buvo daugiau apie tai, kas yra prieš ką | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: RINKIMŲ KAMPANIJA BUVO DAUGIAU APIE TAI, KAS YRA PRIEŠ KĄ

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis pasibaigus Seimo rinkimų pirmajam turui viliasi, kad konservatoriams, atvirkščiai nei kitoms politinėms partijoms, pavyko rinkimų kampanijoje kalbėti apie susitelkimą ir susitarimo paieškas. Konservatorių lyderis taip pat akcentavo, kad partija nėra priėmusi strategijos, ką rems vienmandatėse, kuriose konservatoriai į antrą turą nepateks.

„Galbūt tik mes manėme, kad tik epidemija ir visa situacija, kuri yra pasaulyje, gali suvienyti valstybę taip, kaip lyg atrodė jautėmės susivieniję kovo mėnesį. Tačiau kampanija vis dėl to buvo daugiau apie tai, kas yra prieš ką“, – žurnalistams pasibaigus pirmajam Seimo rinkimų turui teigė G. Landsbergis.

„Mes pasirinkome kitaip, mes norėjome kampanijos už, tokios kampanijos, kur galėtume kalbėti apie darbus, apie telkimą, apie susitarimo paieškas, tiesiog šiek tiek bandyti atsverti tą neigiamą foną, kurio tikrai buvo apstu kampanijos metu. Tikiuosi, kad tai pavyko, buvo išgirsta žmonių ir tokios pačios laikysenos sieksime ir antrajame ture“, – pridūrė jis.

G. Landsbergis taip pat teigė, kad partija nėra priėmusi strategijos, ką rems tose apygardose, kuriose TS-LKD kandidatai nepateks į antrąjį turą. Visgi konservatorių lyderis akcentuoja, kad pirmiausia bus atsižvelgiama į kandidatų vertybes, reputaciją bei programinį suderinamumą.

„Partija strategijos ar kažkokios laikysenos nėra priėmusi. Aš noriu pabrėžti, kad pirmiausiai tikrai nebūsime prieš, būsime už. Kitaip tariant, žiūrėsime kandidatų vertybes, reputaciją, programinį suderinamumą ir tą poziciją pareikšime“, – akcentavo jis.

„Galbūt kai kuriose apygardose tai pareikš mūsų vienmandatininkai, kurie galbūt nebus išėję į antrąjį turą, kai ką galbūt padarys partijos vadovybė“, – teigė jis.

„(Stengsimės – ELTA) pabrėžti ten, kur įmanoma, kodėl mes remiame vieną, o ne kitą kandidatą, kokios jo savybės turėtų būti žmonėms svarbios, kad balsavę pirmame ture už mus ateitų antrame ture balsuoti už kitą kandidatą“, – pridūrė jis.

G. Landsbergis taip pat akcentavo, kad sunku pasakyti, ar galėtų dar sekmadienio naktį prasidėti vidinės derybos dėl galimos koalicijos. Visgi politikas akcentavo, kad tokios deryboms partija yra atvira.

„Mūsų nuostata yra, kad tikrai reikia labai ramiai žiūrėti kaip čia viskas atrodys. Ir jeigu bus tokių intencijų, tai be abejonės mes tam esame atviri visada“, – teigė jis.

GALERIJA

  • G. Landsbergis: rinkimų kampanija buvo daugiau apie tai, kas yra prieš ką
  • G. Landsbergis: rinkimų kampanija buvo daugiau apie tai, kas yra prieš ką
G. Skaraitienės / Fotobanko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ziuzia

mazas,bet idiotas,patikslinu,ne kampanijos metu,o visa kadencija.Tu pats nieko nesugebi ir kitiems neleidi.Ar tu supranti ka atejus i valdyma darysi?Juk vieno nykscio padeties neuzteks.Tai bus katastrofa po jusu valdymo ir ne pirmas kartas,atrodo jaunimui sarabana pavyko sudais pripildyti.Teks srebti visiems,o cia bus jusu paskutinis akordfas politikoje.

Kis

Is kur tokios Klaikios mintis?Juk 4 metai praejo kariaujant lyg butumete ne Lietuvos parlamentarai o IGILO kariai ,kurie nepalaikomi rusijos.Juk zinai ,kad po mustyniu ,nera ka mosikuoti kulokais.kai paemete tempa nuo pirmos sekundes praleimejimo,taip ir garbingai ji islaikete?Rinkejams nelabai patiko,jie suprato,kad vagiama per daug ,reikia tik dalintis ir visiems bus sviesiau gyventi.Reikia zmones myleti,tada ir bus atsakas,net Nauseda nepalaiko tokiu strukturu,kurios nemato pliusu,o palaiko karo stovi visur,o kusu daug kiekviename kabinete po keleta?Jaunas ir labai ne laiku tave dedule mete po tanku.Turi seima,gera alga ,zmona grazia,neprapulsi.Reikia mokytis gyvenimo,kaprizai,valdant nors ir neskaltlinga valtybe,ne kiekvieno piemens dantims.

\\\\\.../////

Klastotė,broileris pagal teisybę turėtų būti ŽOPOJE (šiknoje).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS