G. Landsbergis su „Facebook“, „Google“ atstovais aptarė propagandą, paskyrų blokavimą | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS SU „FACEBOOK“, „GOOGLE“ ATSTOVAIS APTARĖ PROPAGANDĄ, PASKYRŲ BLOKAVIMĄ

  • 9

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Šveicarijoje su „Meta“ ir „Google“  atstovais bei Europos Komisijos vicepirmininke aptarė kovą su Rusijos propaganda ir Ukrainą socialiniuose tinkluose palaikančių žmonių paskyrų blokavimą.

„Socialiniai tinklai ir ypač „Facebook“, vaidina ypatingai svarbų vaidmenį telkiant paramą Ukrainai, informuojant visuomenę apie karo eigą, stiprinant atsparumą Rusijos dezinformacijai. „Facebook“ atstovai pažadėjo operatyviai ieškoti sprendimų, kad Lietuvos visuomenės veikėjų ir politiškai aktyvių žmonių paskyros nebūtų blokuojamos dėl nereikšmingų lingvistinių niuansų“, – ministerijos pranešime cituojamas G. Landsbergis, apibendrinęs susitikimą su „Meta“ Globalių santykių prezidentu Nicku Cleggu (Niku Klegu).

Trečiadienį Pasaulio ekonomikos forumo Davose paraštėse taip pat susitikęs su „Google“ Europos, Artimųjų rytų ir Afrikos padalinio prezidentu Mattu Brittinu (Metu Britinu) jis kalbėjo apie didžiųjų technologinių bendrovių atsakomybę ir galimybę kovoje su propaganda taikyti pažangiausias technologijas. 

„Facebook“ atstovai pažadėjo operatyviai ieškoti sprendimų, kad Lietuvos visuomenės veikėjų ir politiškai aktyvių žmonių paskyros nebūtų blokuojamos.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, Lietuvos diplomatijos vadovas pakvietė Google skirti dar didesnį dėmesį, stiprinant visuomenių atsparumą dezinformacijai ir kibernetinėms atakoms.

„Sutarėme su Europos Komisijos viceprezidente Vera Jourova, kad „Facebook“ ir kitos socialinės platformos turi ne tik veiksmingiau kovoti su Rusijos propaganda, bet ir sąžiningai laikytis prisiimtų įsipareigojimų bei tarnauti tiesos, o ne melo sklaidai“, – pažymėjo ministras G. Landsbergis.

Lietuvos susirūpinimą kelia tai, jog Rusijos karo Ukrainoje akivaizdoje „Facebook“ blokuoja kai kuriuos Ukrainą palaikančiųjų komentarus. Kaip skelbė dezinformacijos analizės centras debunk.org, Ukrainą palaikančios paskyros dažniausiai blokuojamos už terminus „maskoliai“, „kacapai“ ir „orkai“, taip pat blokuojama už pavartotas frazes „ruskiai“, „Putino zombiai“, „vata“, „vatnikas“, „rusų naciai“.

Sausį Lietuvos Vyriausybės atstovai aptarti šias problemas į susitikimą Vilniuje kviečia „Facebook“ valdančios „Meta“ atstovus.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

To -apsimeteliai

Tipinis pvz kartos, kuri jau išdresiruota užpulti žmonės, turinčius tiesiog nuomonę, išvadinti juos visokiais putinoidais.., žeminti ir t.t.

apsimeteliai,dauguma,

Ko selstat ant Landsbergio,kas jums nepatinka,jeigu kas blogai rinkytes kur geriau,jis mums geras politikas,maziau bliaukit ,eikit dirbti ,neloja,putinoidai,

PIRMOJE EOLĖJE

Reikia sutvarkyti Lietuvos radijo, TV kanalų, portalų ir kitų žiniasklaidos priemonių NIEKŠIŠKĄ IR MELAGINGĄ PROPAGANDĄ. O Gabriukas siekia tik vieno - užčiaupti burnas TIESAI ir skleisti savo niekšišką propagandą. Rinkimai artėja. Kaip kitaip laimėsi....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS