G. Landsbergis: yra signalų, kad sankcijos Rusijai gali būti priimtos | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: YRA SIGNALŲ, KAD SANKCIJOS RUSIJAI GALI BŪTI PRIIMTOS

Užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio teigimu, jį pasiekė signalai, kad yra nemaža tikimybė, jog Europos Sąjunga (ES) gali susitarti ir įvesti sankcijas Rusijos pareigūnams dėl opozicionieriaus Aleksejaus Navalno įkalinimo.

„Pažado ištesėjimo tikiuosi. Signalai pasiekė, kad yra nemaža tikimybė, kad tai gali būti ir priimta“, – LRT televizijai penktadienį teigė G. Landsbergis.

Užsienio reikalų ministras taip pat akcentavo, kad šansus, jog sankcijos Rusijai bus patvirtintos, lemia ir ES valstybių duotas šansas Rusijai keisti savo agresyvią politiką, kuriuo ji nepasinaudojo.

„Pažadas yra reikšmingas ir savaime reikšmingas dalykas, kad valstybių atstovai, tuomet dalyvavę posėdyje, pasakė, kad šiandien dar suteikiame Rusijai šansą. Tokį šansą suteikė, Rusija, aišku, tuo šansu nepasinaudojo, dabar belieka įgyvendinti tą savo pažadą“, – sakė G. Landsbergis.

Pažado ištesėjimo tikiuosi. Signalai pasiekė, kad yra nemaža tikimybė, kad tai gali būti ir priimta.

G. Landsbergis taip pat atkreipė dėmesį, kad kai kurios valstybės yra dar labiau paskatintos sutarti dėl sankcijų Rusijai po pažeminimo, kurį Europa patyrė po ES diplomatijos vadovo Josepo Borrellio vizito į Maskvą.

Ministras akcentavo, kad taip pat labai svarbu plėtoti išsamią diskusiją apie Europos Sąjungos ir Rusijos santykius.

„Reikia tiesiog tokio priminimo, kad Rusija, kurią mes matėme agresyvią, nuodijančią politinius oponentus, numušančią lėktuvus su keleiviais ore, pradedančią karus Ukrainoje ir kitur, ji nepasikeitė. Ji tapo dar ciniškesnė ir vėlgi tada reikia mūsų patvirtinimo, kad Europa laikosi tvirtai ir nepasiduoda kokioms nors trumpalaikėms vilionėms“, – sakė užsienio reikalų ministras.

ELTA primena, kad Kremliaus kritikui A. Navalnui buvo paskirta 3,5 metų laisvės atėmimo bausmė. Į bausmę įskaičiavus 10 mėnesių, kuriuos jis anksčiau praleido namų arešte, opozicionierius bus įkalintas 2 metus ir 8 mėnesius, ir juos praleis kolonijoje.

A. Navalnas buvo sulaikytas sausio 17-ąją Maskvoje, kai parskrido iš Vokietijos, kur buvo gydomas po beveik mirtino apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga, ir įkalintas 30-iai parų. Jo sulaikymas paskatino šalyje masinius protestus.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

>kiek gi...

Is durnyno?

Tiksliai

Nelabai ten jie suprato,ar ministras,ar sportininkas,.Nesugebejo reikiamai apsivilkti Pakalbėjo jie kaip su sportininku.Vargu ar bus vykdoma.

Vrge varge

štai kas būna kai atsakingame valdžios poste atsiduria fobija sergatis žmogus. Koks asilas jį pasodino į LR užsienio ministro kėdę?!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS