Minskui išsiųsta Lietuvos protesto nota dėl Astravo AE | KaunoDiena.lt

MINSKUI IŠSIŲSTA LIETUVOS PROTESTO NOTA DĖL ASTRAVO AE

Vilnius antradienį išsiuntė protesto notą Minskui dėl ketinimų lapkričio pradžioje pradėti elektros gamybą Astravo atominėje elektrinėje (AE).

Notoje griežtai smerkiamas Baltarusijos institucijų sprendimas pradėti gamybą elektrinėje, kurią Lietuva laiko nesaugia, ignoruojant Vilniaus ir Europos Sąjungos (ES) keliamus saugos reikalavimus,  pranešė pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Pasak jos, Lietuva ir visa Europos Sąjunga ragina Baltarusiją kuo skubiau įgyvendinti aukščiausius saugos ir aplinkosaugos reikalavimus bei ES atsparumo testų rekomendacijas.

„Lietuva kategoriškai nesutinka su tokiu skubotu paleidimu“, – po prezidento Gitano Nausėdos susitikimo su keliais ministrais antradienį žurnalistams sakė jo patarėja Asta Skaisgirytė.

Baltarusija branduolinę elektrinę stato 50 kilometrų nuo Vilniaus. Rugpjūčio pradžioje AE statanti Rusijos korporacija „Rosatom“ pradėjo branduolinio kuro įkrovimą į pirmąjį reaktorių.

Lietuvos bendrovė „Litgrid“ pirmadienį pranešė gavusi pranešimą iš Baltarusijos elektros perdavimo sistemos operatorės „Belenergo“ apie ketinimus lapkričio 1-10 dieną pradėti gaminti elektrą Astravo AE.

Lietuva yra priėmusi įstatymą, kad Astravo elektra negali patekti į šalies rinką, ir ragina kaimynines šalis boikotuojant jėgainės elektrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

taigi

Naujoji valdzia tai cia kam dar siusti baltarusijai,jie stabdo gamyklas,boikuotuoja cempionatus kas jiems dar net nepradetos elektrines ja uzkonservuoti,viskas musu,ju rankose,visad galvojau kad per velai,bwt ko gero ne

Čiubaka

ne ten siunčiate notą, reikėjo čeburaškai pertduoti

Anonimas

Papūskit bulbašams po uodega...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS