G. Nausėda su sveikatos ekspertais aptars imuniteto paso kūrimą | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA SU SVEIKATOS EKSPERTAIS APTARS IMUNITETO PASO KŪRIMĄ

  • 3

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį su Sveikatos ekspertų tarybos nariais aptars vadinamojo imuniteto paso kūrimą.

Pasak prezidento patarėjo Rido Jasiulionio, ekspertai pristatys savo rekomendacijas dėl europinio „žaliojo“ skaitmeninio sertifikato kūrimo, valstybės vadovui rengiantis šią savaitę dalyvauti Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdžiui.

„Taip pat bus pristatyta VU Santaros klinikų „žaliosios ligoninės“ koncepcija“, – BNS teigė patarėjas.

ES svarsto, kad skiepų sertifikatai gali būti parengti tik per tris mėnesius. Svarstoma, kad tai turėtų būti skaitmeninis arba fizinis dokumentas, patvirtinantis, kad jo pateikėjas yra pasiskiepijęs nuo COVID-19, todėl gali lankytis pramogų, sporto arba maitinimo objektuose.

Prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad palaiko „žaliojo paso“ idėją. Jo teigimu, Lietuva sieks, jog jis apimtų ne tik pasiskiepijusius, bet ir persirgusius žmones.

Dalis valstybių, pirmiausia priklausomų nuo turizmo, ragina kuo greičiau įvesti tokią priemonę, kuri atlaisvintų galimybes keliauti nesiizoliuojant. Vis dėlto dauguma ES šalių mano, kad toks žingsnis būtų pernelyg ankstyvas ir, nesant pakankamo skiepų tiekimo, sukurtų dviejų lygių visuomenę, kur vieni žmonės turėtų daugiau laisvių nei kiti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

zigmas

Dar vienas garbės troškimo įgyvendinimo variantas

Da Luna

kokie pasai kam ju reikia ponai , pasiskeipijot ir užtenka, o čia matai bajerius kuria, ir piniga mėto būdami elgetos, žiūrėk iš kuo duonos reiks toj valgyti, teršti ir laiko malšinti su atmainom gana, laikas pristatyti kaltus dėl tos pandėmijos užsėtos aplinkui visa marga svieta, rodos kad ponai nežino kur yra tiesa ir pasakomis maitina, matote nuo paukščiu toliau nuo kiauliu šernu maro o kas dar nedasakyta, bajerio jau per daug, mes esame pikti o ipač seniai kuriems tiek nusibodo tokie fokusai makaronu lipinimas ant ausu, gal jau trečia banga vėl atėjo munhauzeno nuotykiai, kitoj planetoj gnomo liliputu šalies paslaptys, nusėtos tikrovės padangiu baikite tegul atidaro sandaros skrinia paslapčiu laikas atėjo juk metai prabėgo o kur tiesa laukiame , matai vakcinas išgalvojo skiepus ištaškė po pasaulio šalis bet tikro kenkėjo nenurodo, va kur pinigu operacijos vygdomos, kitu kampu, po dydžiuju karu dvieju pasdaulinio viska buvo išbombines išgrioves liaudis alkana atsikurti suggebėjo o

Pinigai

Įdomu kiek pinigų išvaistys už pažymą kad pasiskiepijai, ar turi antikūnių. Didelis mokslas. Reikia kviesti ekspertus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS