Garbė pirmininkauti pirmajam naujojo Seimo posėdžiui gali tekti A. Vinkui | KaunoDiena.lt

GARBĖ PIRMININKAUTI PIRMAJAM NAUJOJO SEIMO POSĖDŽIUI GALI TEKTI A. VINKUI

Naujai išrinktam Seimui susirinkus į pirmąjį posėdį, garbė jam pirmininkauti gali atitekti į naują Seimą perrinktam Seimo nariui Antanui Vinkui.

Kaip nustatyta Seimo statute, pirmąjį po rinkimų Seimo posėdį pradeda vyriausias pagal amžių išrinktas Seimo narys.

Į naują Seimą dar vienai kadencijai išrinktas A. Vinkus gimė 1942 m. gruodžio 25 d.

Kaip pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė, į naują Seimą išrinkti 3 vyriausi Seimo nariai yra Antanas Vinkus, Kęstutis Glaveckas ir Eugenijus Jovaiša.

Beje, naujojo parlamento jauniausias parlamentaras yra Laisvės partijai atstovaujantis Marius Matijošaitis, gimęs 1992 rugpjūčio 28 d.

Prieš ketverius metus, 2016 metų lapkričio 14 d., garbė pirmininkauti Seimo pirmajam posėdžiui, kuris vyko Kovo 11-osios Akto salėje, atiteko tuomet vyriausiam pagal amžių išrinktam Seimo nariui Juozui Imbrasui. 1941 m. sausio 8 d. gimęs J. Imbrasas į naują Seimą nepateko.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Pafa

Ce tipo tas brazausko mokinys?! Mokytojau mokytojau kur verke prie amb lavono?

Motiejus Šumauskas

Bet kokie istorijos vektoriai. 1840 m. birželio 14 d. generolas Vincas Vitkauskas atsisako priešintis Raudonąjai Armijai, o po 80 metų (!), jo anūkės vyras atidaro Seimo posėdį ! Ir dar dešimt metų atgal pasako kalbą prie Brazo kapo. Reiškia praėjo KGB filtrą, išliko valdžioje. Kiti buvo "pakišti po splavu", "Ožio" rankomis darant atranką 1990-1992 metais.

Sniečkus

Šis Vinkus karkerą sovietmečiu padarė tik todėl, kad sugebėjo apsivesti generolo Vinco Vitkausko anūkę. Skaitykit Juozo Baltušio "Dienoraščius". Pirmą kartą prisitatydamas kažkam iš įtakingų sovietinės Lietuvos žmonių, Vinkus pirmiausia pasakydavo, kad jis vedes Vinco Vitkausko anūkę ir , suprask, yra ne šuns papas. Komunistinė mafija nemirtinga.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS