K. Bartoševičiaus byla perduodama teismui: jam gresia iki 15 metų kalėjimo | KaunoDiena.lt

K. BARTOŠEVIČIAUS BYLA PERDUODAMA TEISMUI: JAM GRESIA IKI 15 METŲ KALĖJIMO

Ikiteisminis tyrimas dėl buvusio parlamentaro Kristijono Bartoševičiaus prieš nepilnamečius galimai įvykdytų seksualinio pobūdžio nusikalstamų veikų baigtas, byla perduodama teismui, antradienį pranešė generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

„Norime informuoti, kad jau šiandien ikiteisminio tyrimo byla, kurioje K. Bartoševičius kaltinamas nusikalstamų veikų padarymu, vežama į Panevėžio apygardos teismą“, – spaudos konferencijoje paskelbė generalinė prokurorė.

Prokurorė paskelbė, kad K. Bartoševičius kaltinamas dėl dviejų seksualinio prievartavimo ir keturių jaunesnio nei 16 metų amžiaus asmens tvirkinamųjų veiksmų epizodų, taip pat dėl keturių mažamečių vaikų nesunkaus sveikatos sutrikdymo epizodų.

LNK reportažas:

 

 

„Tvirkinamaisiais ir seksualinio prievartavimo veiksmais šiems nepilnamečiams ir mažamečiams buvo padarytas nesunkus sveikatos sutrikdymas“, – sakė N. Grunskienė.

Nida Grunskienė. L. Balandžio / BNS nuotr.

Generalinė prokurorė patvirtino, kad K. Bartoševičius kaltę neigia.

Kaip skelbia prokuratūra, pernai lapkritį pradėtame ikiteisminiame tyrime surinkti duomenys „leidžia pagrįstai manyti, kad ištirtos nusikalstamos veikos galimai buvo įvykdytos kaltinamajam esant Seimo nariu“.

Nukentėjusiais yra pripažinti keturi asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

Tvirkinamaisiais ir seksualinio prievartavimo veiksmais šiems nepilnamečiams ir mažamečiams buvo padarytas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Į kausimus, kur ir kada buvo padarytos nusikalstamos veikos, koks nukentėjusių vaikų amžius ir lytis, generalinė prokurorė neatsakė, argumentuodama siekiu apsaugoti nukentėjusių vaikų konfidencialumą.

N. Grunskienė tik patvirtino, kad nusikalstamos veikos buvo atliekamos per ilgesnį nei vienerių metų laikotarpį, o šioje byloje yra vienas kaltinamasis – K. Bartoševičius.

„Kaltinamasis aktas perduotas vienam kaltinamajam, t. y. K. Bartoševičiui, buvusiam Seimo nariui“, – patvirtino prokurorė.

K. Bartoševičiui lieka galioti anksčiau skirtos kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždraudžiant bendrauti su nurodytais asmenimis, ir dokumentų paėmimas.

Ikiteisminis tyrimas buvo baigtas liepos 5 dieną, tuomet ikiteisminio tyrimo medžiaga perduota susipažinti proceso dalyviams.

Kaip sakė N. Grunskienė, Baudžiamasis kodeksas  už seksualinį prievartavimą numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 15 metų, už jaunesnių kaip 16 metų asmenų tvirkinamuosius veiksmus – laisvės atėmimą iki 5 metų, o dėl sveikatos sutrikdymo numatytos švelnesnės bausmės.

Nida Grunskienė. L. Balandžio / BNS nuotr.

Prokuratūra K. Bartoševičiui vasario 1 dieną pateikė įtarimus dėl galimo nepilnamečio ir mažamečio asmens seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prieš keturis asmenis, nusikaltimai, kaip įtariama, įvykdyti jam esant Seimo nariu.

Naujienų portalas „Delfi“ skelbė, kad įtariama, jog K. Bartoševičius tvirkino berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ auklėtinius.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo nepilnamečių ir mažamečių seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prokuratūra atliko nuo pernai lapkričio.

Įtarimai K. Bartoševičiui pateiktį vasarį, Seimo nario mandato jis atsisakė sausio pabaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (68)

Kas nori lazintis

15m gresia ,o as speju kad realios bausmes negaus nebent lygtini, arba sedes izoliuotas su milicininkais gerom salygom, pirma kart gyvenime noreciau kad kalejimo kastos sudarytu jam atitinkamas salygas ....

Tiesa

Kol neįrodyta, žmogus nenuteistas, nevalia laidytis nepagrįstais apibūdinimais, palaukim teismo sprendimo!

IŠTEISINS... ŠVARUS BARTOŠEVIČIUS....

Išteisins .KODĖL TAIP MĄSTAU???1990.03. 11 VYTAUTAS LANSBERGIS- Kniaudiškių 54 rinkiminės apygardos deputatas [ TSRS LAIKŲ ,KOMUNISTŲ PARTIJOS narys ,K ONCERVAORIJOS PROFESORIUS] TAMPA LTSR AUKŠČIAUSIOSIOS TARYBOS PIRMININKU [NE LIETUVOS VADOVU]--- JAU NEPASLAPTIS ...Po dokumentu pasirašė pavaduotojas KUZMINSKAS ir sekretorius LIUDVIKAS SABUTIS...Teisininkas ,SSR prokuroras, visuomenės ir politikos veikėjas, signataras, buvęs LENINGRADO karinės apygardos raketinio dalinio AUTOTRANSPORTO kuopoje .1966m -SSKP narys .... 1963-1970m LLKJS IR LKP..[ galėjau raidę dokumente neteisingai įžiūrėti ]. ČIA YRA IR DALINAI ATSAKYMAS ,KODĖL NESISKAITO SU TAUTA ,KONSTITUCIJA....Neaišku kiek dar viešumon išplauks..... ????? JEI BAUS PRADĖS KALBĖTI ,KAIP ŽADĖJO ŪSAS....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS