Griūna „tvarkiečių“ frakcija: pabėgo seniūnas ir dar trys Seimo nariai | KaunoDiena.lt

GRIŪNA „TVARKIEČIŲ“ FRAKCIJA: PABĖGO SENIŪNAS IR DAR TRYS SEIMO NARIAI

Seime griūna valdančiojoje koalicijoje dirbanti „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija – apie pasitraukimą iš jos antradienį paskelbė keturi Seimo nariai, įskaitant ligšiolinį frakcijos seniūną Vytautą Kamblevičių.

Be V. Kamblevičiaus, frakciją taip pat paliko Ona Valiukevičiūtė, Juozas Imbrasas bei Algimantas Dumbrava. Tai pranešta per plenarinį posėdį antradienį.

V. Kamblevičius sakė, kad toks sprendimas priimtas dėl nesutarimų su partijos vadovu Remigijumi Žemaitaičiu.

„Išsiskyrė mūsų nuomonės su partijos lyderiu, faktiškai jis įnešė destrukciją partijoj ir frakcijoj, jis absoliučiai su niekuo nieko nesiderina, visus ignoruoja, jis yra vienas“, – BNS motyvus palikti „tvarkiečius“ įvardijo V. Kamblevičius.

Išsiskyrė mūsų nuomonės su partijos lyderiu, faktiškai jis įnešė destrukciją partijoj ir frakcijoj, jis absoliučiai su niekuo nieko nesiderina, visus ignoruoja, jis yra vienas.

Pasak Seimo nario, „tvarkiečius“ palikę politikai dar nėra priėmę sprendimo jungtis prie kurios nors kitos politinės grupės ar burti savo atskirą frakciją.

„Mes dar galvosim, kol kas padarėm vieną žingsnį, galvosim apie antrą“, – sakė V. Kamblevičius.

Pasitraukus keturiems nariams, frakcijoje liko trys parlamentarai, jai sudaryti reikia septynių. Frakcijoje dar dirbo R. Žemaitaitis, Kęstutis Bartkevičius bei „valstiečių“ atstovė Audronė Jankuvienė. Ji koalicijos partnerių frakcijos gretas anksčiau papildė, kad būtų užtikrintas jai sudaryti reikiamas skaičius.

Valdantiesiems balsų užteks?

Griuvus „tvarkiečių“ frakcijai Seime, Vyriausybė formaliai nebeturi daugumos, bet jos sprendimus rems didžioji dalis Seimo Mišrios grupės narių, todėl valdantieji galės tęsti darbus, sako partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas R. Žemaitaitis.

„Iširus frakcijai „Tvarka ir teisingumas“, nebelieka daugumos, bet nereikia daugumos, kad būtų sudaryta Vyriausybė, nes sprendimas priimtas. Tokiu atveju kaip ir lieka mažumos Vyriausybė su daugumos pasirašymu“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R. Žemaitaitis.

Seime griuvo valdančiojoje koalicijoje dirbanti „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija – apie pasitraukimą iš jos antradienį paskelbė keturi Seimo nariai, įskaitant ligšiolinį frakcijos seniūną Vytautą Kamblevičių. Frakciją taip pat paliko Ona Valiukevičiūtė, Juozas Imbrasas bei Algimantas Dumbrava.

Tai reiškia, kad visi griuvusios frakcijos nariai tampa Seimo narių Mišrios grupės atstovais, ir valdančioji koalicija be „Tvarkos ir teisingumo“ (Suvereni Lietuva) skaičiuojant formaliai lieka su 68 balsais.

R. Žemaitaitis teigė neabejojantis, kad Vyriausybės darbui tokia situacija netrukdys, nes valdančiųjų sprendimus palaikys „didžioji Mišrios grupės narių“, be to, Seime gali būti suburta ir nauja frakcija, kuri galėtų jungtis prie koalicijos.

R. Žemaitaitis žurnalistams komentuodamas situaciją partijos viduje teigė, kad frakciją palikusių partiečių elgesį svarstys „tvarkiečių“ valdyba, jie gali būti šalinami.

„Yra seniūno sprendimas, koks yra, manau, artimiausiu metu reikės sušaukti partijos valdybą ir įvertinti tokį sprendimą, kuris buvo brandinamas paskutinius pusę metų. Manau, kad tai nesuderinama su partijos nario veikla“, – pažymėjo „tvarkiečių“ vadovas.

„Jei dauguma pasakė, kad reikia keisti partijos pavadinimą ir važiuoti į priekį, du žmonės nesutinka su tuo ir reikia dabar rodyti emocijas, kad nesitariama, aš manau, kitaip reikia (elgtis – BNS)“, – apie frakciją palikusius kolegas kalbėjo R. Žemaitaitis.

GALERIJA

  • Ligšiolinis frakcijos seniūnas Vytautas Kamblevičius
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ir

visas sis politjovalas verdamas uz socsionmafijos lesas kaip sachmatu lentoje is langelio i kita kol 1 puse laimes taip ir stumdomi pestininkai kol ju neliks o 'karaliene/ paskelbs mata....

I pensija

Ka cia rudaakiai ismaste?

Ž. Valstiečių Beretininkė

Ilgokai ta paksininkų agonija užsitempė , taip sakant . Kitos kišeninės vienkartinės partijūkštės nusibaigė greičiau . Gal Yurii Borisov nebefinansuoja ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS