Gudrus M. Puidoko ėjimas ar neadekvatus elgesys? | KaunoDiena.lt

GUDRUS M. PUIDOKO ĖJIMAS AR NEADEKVATUS ELGESYS?

  • 58

Kaunietis parlamentaras Mindaugas Puidokas šią savaitę keliems galimiems varžovams prezidento rinkimuose pasiūlė vienyti jėgas – kelti vieną kandidatą. Su tokiu siūlymu jis kreipėsi į filosofą Arvydą Juozaitį, Seimo narį Naglį Puteikį, europarlamentarą Valentiną Mazuronį.

Tik V.Mazuronis pareiškė, kad būtų linkęs apie tai kalbėtis. Kiti du kandidatai M.Puidokui buvo negailestingi. Negana to, N.Puteikis atskleidė slaptą kolegos planą, verčiantį abejoti politiko adekvatumu.

Matavosi lyderio aureolę

"Puidoko pakete yra daugiau, jis yra platesnis, negu dabar čia buvo paviešinta", – sakė N.Puteikis.

Parlamentaras atskleidė, pasak jo, platesnį scenarijų, kurio konferencijoje nepristatė M.Puidokas. N.Puteikio teigimu, M.Puidoko strategijoje Europos Parlamento (EP) rinkimams buvo sumanyta sudaryti naują sąrašą.

"Puidoko pasiūlymas buvo toks. Pirmas žingsnis yra EP rinkimuose sudaryti du sąrašus. Vienas – Centro partijos, kitas – Darbo partijos. Uspaskicho sąraše pirmas – Viktoras Uspaskichas, antras – Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, trečias – Lazdijų meras Artūras Margelis, ketvirtas – krepšininkas Tomas Pačėsas. Ir tada mes sudarome koaliciją šitų dviejų sąrašų, kurioje pirmas yra Uspaskichas, tada – Centro partijos atstovas, tada – vėl to minėto sąrašo atstovas. Visas tas sąrašas vadinasi "Koalicija už Lietuvą ir už šeimas", – komentavo N.Puteikis.

Pasak N.Puteikio, pagal tolesnį scenarijų, M.Puidokas turėjo patekti į antrąjį rezidento rinkimų turą ir tapti naujos, iš Darbo partijos, Centro partijos ir įvairių judėjimų sudarytos, partijos lyderiu.

Naglis Puteikis. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pasiūlymas prajuokino

"M.Puidokas yra labai stipriai įsitikinęs, kad jis išeis į antrą turą ir iš karto tam scenarijui numato tokį veiksmą, kad po pirmo turo rengiamas Darbo partijos suvažiavimas, į ją įstoja visų šitų mano minėtų judėjimų atstovai, jo kuruojamų organizacijų už šeimas atstovai ir Centro partijos nariai. Visi sustoja į vieną Darbo partiją, M.Puidokas yra išrenkamas pirmininku, ir Darbo partija persivardija į partiją "Už Lietuvą ir už šeimas", o aš turiu atsisakyti jo naudai prieš pirmą turą", – teigė N.Puteikis.

Jis pasakojo, kad pasiūlymas buvo pristatytas Centro partijos suvažiavime. "Tai jam nepritarta. Dalis narių kažkodėl net juokėsi", – neslėpė N.Puteikis.

Darbo partijos lyderiui europarlamentarui Viktorui Uspaskichui M.Puidoko plano idėjos nebuvo negirdėtos. Pasak europarlamentaro, jis nesulaukė tik konkrečių pasiūlymų dėl šios Seimo nario iniciatyvos.

"Aš pasakiau: duokit aiškų, suprantamą pasiūlymą su išdėstytais veiksmais ir datomis, tada galima svarstyti. Kol šito nėra, nėra ką svarstyti. Laukti mes negalime ilgai, todėl mes nei atmetėme, nei sutikome, nes konkretaus pasiūlymo nebuvo. Buvo idėjų visokių, o idėja tai nėra pasiūlymas. Visos idėjos ir visi pasiūlymai yra svarstytini, tada kada jie yra suformuluoti", –  sakė V.Uspaskichas.

Kandidatas be pažiūrų

Filosofas A.Juozaitis pareiškė, kad M.Puidokas su savo siūlymu "beldžiasi ne į tas duris".

Jis stebėjosi, kad už vaiko teisių apsaugos politikos pataisymus pernai balsavęs Seimo narys paskui "aktyvizavosi norėdamas gauti tėvų paramą". "Aš apskritai nepažįstu Puidoko pažiūrų. Jis yra šiuolaikinio virtualaus pasaulio fenomenas, tapęs kandidatu rinkimuose", – teigė A.Juozaitis.

Istorinį Dievo ir likimo suteiktą šansą Lietuvai privalome išnaudoti.

N.Puidokas, rinkdamas parašus, kad galėtų dalyvauti prezidento rinkimuose, nuolat naudojasi šeimos korta. Neseniai socialiniame tinkle jis pasakojo, esąs "be galo dėkingas savo tėvams, kurie įskiepijo man tikrąsias vertybes, aiškų ir tvirtą požiūrį į šeimą".

Priminsime, kad M.Puidoko tėvas – buvęs ilgametis Kauno savivaldybės įmonės "Automobilių stovėjimo aikštelių" vadovas, nuteistas skandalingoje korupcijos byloje. Dėl lėšų iššvaistymo Algimantui Puidokui skirta beveik 5 tūkst. eurų bauda. Pernai Aukščiausiasis Teismas šioje byloje padėjo tašką.

Pasitelkė ir Dievą

Po pateikto pasiūlymo vienyti jėgas, išgirdęs A.Juozaičio ir N.Puteikio pareiškimus, M.Puidokas socialiniame tinkle "Facebook" išplatino emocingą viešą pareiškimą.

"Turiu ir viltį, kad galime kartu šį kartą tikrai nugalėti sistemos skleidžiamą tamsą. Istorinį Dievo ir likimo suteiktą šansą Lietuvai privalome išnaudoti. Ar pykstu ant kai kurių kandidatų už karčius žodžius? Tikrai ne. Vis dar tikiu, kad jie pabus ir supras, jog stiprybė yra vienybėje ir bendrame komandiniame darbe", –  teigė politikas.

Palankumas keistai organizacijai

Portalas 15 min. yra rašęs apie M.Puidoko palankumą prieštaringai vertinamai organizacijai. Pabrėžtinai daktaru (mokslinis laipsnis – red. past.) prisistatantis parlamentaras M.Puidokas padėjo Lietuvoje įsikurti organizacijai "Sirijus".

Šios organizacijos dvasinė vadovė Tatjana Mikušina skelbiasi dvasiniais kanalais gaunanti iškilių asmenybių laiškus ir juos užrašanti. Kilus skandalui, Seimo narys M.Puidokas ėmė neigti, kad vadovaujasi "Sirijaus" skelbiamomis tiesomis, o per popiežiaus vizitą uoliai į socialinį tinklą "Facebook" kėlė nuotraukas iš susitikimų Kaune ir Vilniuje. Tačiau faktas lieka faktu: M.Puidokas yra vienas "Sirijaus" Lieuvoje steigėjų, padėjo sukurti šiai organizacijai internetinę svetainę, kurioje, beje, ir skelbiami sveiku protu nesuvokiami pamokymai.

Rašyti komentarą
Komentarai (58)

Pirmyn

Pirmyn tik nenuleisk ranku ir viskas pasiseks

jOANA

NU VYRAI ATGAUNAT ZMONIU PASITIKEJIMA DIRBSIIT LIETUVAI JEI SUTARSIT DAR LABAI ZMONES NOREJO KAD I LRT NEITUMET PALAIKYTUMET ZMONIU NORA ISVALYTI MUSU ZMONIU TELEVIZIJA

JONAS

PAGARBA PUTEIKIUI IR PUIDOKUI JUNKITES VYRAI IR TIK TAIP ISGELBESIT LIETUVA NUO BRUDU KONSERVU LIETUVA DAR JUMS PADEKOS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS