I. Šimonytė apie baltarusių keliamas grėsmes: institucijos šį klausimą pateikia ne visada nuosekliai | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ APIE BALTARUSIŲ KELIAMAS GRĖSMES: INSTITUCIJOS ŠĮ KLAUSIMĄ PATEIKIA NE VISADA NUOSEKLIAI

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad valstybės institucijos ne visada nuosekliai pateikia informaciją apie baltarusių diasporos keliamas grėsmes. Ji atkreipia dėmesį, kad saugumo grėsmės yra indikuojamos ir dėl kitų socialinių grupių.

„Vyriausybė yra priėmusi ne vieną sprendimą, kad tas masiškumas būtų gerokai mažesnis. Ir, man atrodo, kad mūsų institucijos šį klausimą mėgsta pateikti kartais ne iki galo nuosekliai. Kadangi tos pačios grėsmės yra indikuojamos ir dėl baltarusių, ir dėl kitų socialinių grupių“, – žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

„Negalime pasakyti, kad viskas yra grėsmė. Tam mes ir turime institucijas, kad jos tas grėsmes užkardytų. Tame tarpe ir Valstybės saugumo departamentą“, – akcentavo ji.

Antrojo operatyvinių tarnybų departamento (AOTD) direktorius Elegijus Paulavičius pristatydamas grėsmių vertinimo ataskaitą ketvirtadienį atkreipė dėmesį, kad nuolatinis tarp Lietuvos ir Baltarusijos vykstantis abiejų šalių piliečių judėjimas kontržvalgybos tarnyboms kelia didžiulius iššūkius. Jam antrino ir Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis.

Savo ruožtu, reaguodama į Lietuvos žvalgybos įspėjimus dėl Baltarusijos režimo bandymų verbuoti šalyje gyvenančius baltarusius, Sviatlana Cichanouskaja paprašė Lietuvos valdžios supratimo. Ji tikino abejojant, kad režimui šnipinėjančių ir Lietuvoje gyvenančių baltarusių yra daug.

Savo ruožtu Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas siūlo dar labiau sugriežtinti ribojimus rusams ir baltarusiams. Politikas siūlo panaikinti leidimus gyventi Lietuvoje reguliariai į Rusiją ir Baltarusiją grįžtantiems šių šalių piliečiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Totali slykstyne, niavala, isgama

Sita boba shurikas

Patarimas

Jonai, išsitirk galvą. Anksti pradėjus gydyti, kartais padeda.

Jonas

99% slavų yra priešiški mūsų valstybei.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS