I. Šimonytė apie pandemijos suvaldymo planą: manau, kad jį tikrai paruošime | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ APIE PANDEMIJOS SUVALDYMO PLANĄ: MANAU, KAD JĮ TIKRAI PARUOŠIME

Prezidentui Gitanui Nausėdai pareiškus, kad nauja Vyriausybė privalo iškart turėti labai aiškų pandemijos valdymo planą, kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė sako, kad toks planas bus ruošiamas.

„Manau, kad tokį planą tikrai paruošime ir ketiname tą daryti – konsultuotis su ekspertais, mokslininkais, duomenų analitikais, procesų valdymo specialistais. Negalime parengti plano gruodžio 9 dienai, būdami spalio 28-ą dieną. Stengsimės parengti tokį planą, kuris būtų judantis taikinys pagal situacijos plėtrą lengvai adaptuojamas ir įgyvendinamas, kai nauja Vyriausybė galės prisiekti“, – žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Ji teigė norinti daugiau informacijos apie situaciją Lietuvoje.

„Kadangi rinkimai jau pasibaigė, galbūt iki rinkimų dalies informacijos nebuvo norima atskleisti, galbūt buvo kitų priežasčių. Dabar turime situaciją po rinkimų, norisi, kad ta situacija būtų skaidriai ir viešai pateikiama, ją visi galėtų matyti, tame tarpe ir mes. Prašysime tos informacijos papildomai, analizuosime duomenis su specialistais“, – teigė I. Šimonytė.

„Būtų gerai, kad didžiąją dalį darbo padarytų pati Vyriausybė ir institucijos, kad kitiems politinio pasaulio dalyviams nereikėtų užsiimti paraleline ta pačia veikla“, – pridūrė ji.

„Laiko porinkiminei euforijai tiesiog nėra. Nauja Vyriausybė privalo iškart turėti labai aiškią pandemijos valdymo planą ir komandą, pasiruošusią jį vykdyti“, – Prezidentūroje vykusioje spaudos konferencijoje trečiadienį į naujus šalies valdančiuosius kreipėsi šalies vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Na kokie

Jūs unikumai!!! Šį kartą patirtis yra bent teorinė..Gal dar Belgijai paruoškit- ten labai bloga situacija

Tu

O sitie kolukieciai neturi jiokio plano?o nauji tik isrinkti kodel turetu tureti? O milicininkas ir artojas dairosi naudos. Gi milziniski pinigai atejo is europos. Kaip juos pirchvatizuoti. Lucinas i karbauskio povyza paziurejas pasake, sis nieko nedarys jei jam nebus naudos.

As

O jums neatrodo, kad dabartinė valdžią turi turėti planą ir jį tik perduoti naujai vyriausybei. Kuk galėjo it ta pati vyriausybė likti kas žinojo. Jik visi tikėjosi papulti į Seimą. Taip galima priekaištauti dėl visko . Ir dėl švietimo reformos, mokesčių ., boudžeto ,aplinkos apsaugos ir t.t. . Jūsų manumu dabartinė vyriausybė neturėjo viso to daryti.juk ji galėjo ir likti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS