I. Šimonytė: į COVID-19 jau galima reaguoti kaip į gripą | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ: Į COVID-19 JAU GALIMA REAGUOTI KAIP Į GRIPĄ

Į užsikrėtimus koronavirusu jau galima žiūrėti kaip į gripą, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Iš esmės į jį jau reikia pradėti reaguoti kaip į gripą. Saugotis reikia, skiepytis reikia, bet, žinoma, tai yra tie sprendimai, kuriuos žmonėms reiks priimti daugiau mažiau patiems“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė ministrė pirmininkė.

Pasak jos, Vyriausybė yra pateikusi aiškius algoritmus kam ir kada siūloma skiepytis. Vis dėlto I. Šimonytė pabrėžė, jog skiepo laikotarpiai skiriasi priklausomai nuo asmens poreikių.

„Pirmoji skiepų banga buvo labai aiški, nes iš esmės visi turėjo skiepytis pirmą kartą ir paskui pasiskiepyti antrą kartą. Dabar ypatingai po omikron, kuriuo persirgo labai daug žmonių – arba bent jau buvo užsikrėtę labai daug žmonių – tie laikai, kada ir kam ateina laikas skiepytis nauja doze, jie yra labai skirtingi“, – teigė ji.

Iš esmės į jį jau reikia pradėti reaguoti kaip į gripą. Saugotis reikia, skiepytis reikia, bet, žinoma, tai yra tie sprendimai, kuriuos žmonėms reiks priimti daugiau mažiau patiems.

„Labiausiai, žinoma, reikia susirūpinti ir suskubti žmonėms, kurie yra pagyvenę, kurie turi imunitetą slopinančių susirgimų ir kurie turi gretutinių susirgimų“, – nurodė I. Šimonytė.

Pasak premjerės, kada skiepytis geriausia nuspręsti pasitarus su šeimos gydytoju.

Vasario pradžioje per parą buvo nustatoma daugiau kaip 14 tūkst. užsikrėtimų koronavirusu. Šiuo metu 14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų siekia 162,9 atvejo.

„Labai gerai matome, kad tiek ligoninių užimtumu, tiek mirtingumu, tiek kitais požymiais situacija yra nepalyginama su tuo, kas buvo prieš metus ar net prieš dvejus“, – sakė premjerė.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepo dozę yra gavę 70 proc. gyventojų. Iš viso šalyje bent kartą koronavirusu užsikrėtė daugiau nei 1,2 mln. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

nuomone

Simonyte badykis kiek nori bet neturi teises gyventojus versti ir gazdinti jug lt laisva o senus zmones reikia gydyti o ne badyti jus tik prisimenate kad seni zones yra kada reikia badyti geda

Ew

Tai nė vienas protingas žmogus ir nežiūrėjo į Covidą kitaip, nei į gripą. O ji vis dar nori iškišti kvailiems tą eksperimentinį marmalą, vadindama jį skiepais. Jokių skiepų nuo virusų nebuvo ir vargu ar bus. O jei bus- tie skiepai turės pirma nužudyt žmogų. Nes žmgus ir yra virusas. Jame gyvena dešimtys įvairių virusų,kurie ateina ir niekad nebeišeina. Tas valdžios lojimas apie virusus ir skiepus atrodo kaip kliedėjimas.

taigis

Opa Šimonyte, stebuklingai covidas virto tiesiog gripu. O tai nuo ko visa ta prievarta buvo??? Realiai už visą šią aferą labai gerą bylą būtų galima užvesti, bet jaučiu nieks to nedarys, visi prišerti covidiniais milijonais, net į konstituciją nusispjauta buvo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS