I. Šimonytė apie karantiną: iki sausio 31 dienos jokių radikalių pasikeitimų nebus | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ APIE KARANTINĄ: IKI SAUSIO 31 DIENOS JOKIŲ RADIKALIŲ PASIKEITIMŲ NEBUS

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį LRT radijui teigė, kad sausį karantinas ryškiai nebus atlaisvintas.

„Tikrai iki sausio 31 dienos jokių radikalių pasikeitimų nebus. (…) Pokyčiai bus tik ribinio poveikio. (…) Toliau stebėsime situaciją ir tikiuosi, kad mums pavyks nesumažinti pagreičio“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Premjerės teigimu, visą sausį galios judėjimo ribojimai tarp savivaldybių.

I. Šimonytė negalėjo pasakyti, kokia tvarka galios vasarį.

„Jis tikrai nebus atšauktas. Kol kas galios kaip numatyta. Koks režimas galios nuo vasario 1 dienos, dar reikės pasitarti“, – LRT radijui sakė premjerė.

I. Šimonytė: vakcinavimosi be eilės atvejai – marginalūs

Vertindama žiniasklaidoje nuskambėjusias istorijas apie be eilės nuo COVID-19 pasiskiepijusius žmones, premjerė Ingrida Šimonytė pažymi, kad tai – marginalūs atvejai įsibėgėjusiame skiepijimo procese.

„Matau, kad čia yra klausimas, kurį daug kas mato kaip labai svarbų. Galim nesuteikti to antro skiepo, būsim tiesiog iššvaistę vieną skiepą, tai bus pamoka tiems žmonėms. Bet man atrodo, kad visame skiepijimo paveiksle tai yra kad ir neskanūs pavyzdžiai, vis dėlto jie yra marginalūs“, – LRT radijui antradienį sakė I. Šimonytė.

„Svarbiausia yra daryti tai, ką reikia padaryti, – paskiepyti kuo daugiau su rizika susiduriančių žmonių kuo greičiau“, – tikino premjerė.

Kiek anksčiau prezidentas Gitanas Nausėda teigė, kad užkardyti vakcinavimą, nepaisant prioritetinės eilės, bus ketinama tiek įtraukiant savivaldybes, tiek taikant atitinkamus teisės aktus tokių pažeidimų nuobaudoms taikyti.

Prezidentas pabrėžė, kad vakcinavimas nuo COVID-19 be eilės nebus toleruojamas, ir pridūrė besilaikantis anksčiau išsakytos nuomonės, jog tokį poelgį būtų galima pavadinti šlykščiu cinizmu.

„Tai, ką aš įvardijau kaip šlykštų cinizmą, lygiai taip pat įvardinčiau ir šiandien“, – sakė šalies vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

O kas čia ką paskelbė

Mūsų miestelis kaip gyveno taip ir gyvena ,bendraujame,einame į svečius visi aplinkui persirgo,jokių testų nesidare dabar nusipirko kažkokiu tai rodo visiems antikunius,jokių skiepų mums nereikia.gyvenam pušynuose valgom savo maistą ir nežinom kokia partija ten jus miestuose duchina

Idijotui

Asile a supranti, kad subankrotinus valstybę ir tautą nebebus iš ko imituoti pandemijos, tau pašalpų irgi nebus iš ko mokėti

Idiotams

Daunų tauta.Jums geriau buvo prie verygos su 3000 užsikrėtusių į dieną ir po 50-60 numirusių+dešimtys užslėptų mirčių.Pavydas ima gandragalviams,kai naujoji valdžia tvarkosi su pandemija,ko nepadarė kolxoznikai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS