Į Varšuvą vykstanti Seimo delegacija tikisi susitarti dėl Asamblėjos datos | KaunoDiena.lt

Į VARŠUVĄ VYKSTANTI SEIMO DELEGACIJA TIKISI SUSITARTI DĖL ASAMBLĖJOS DATOS

Grupė Seimo narių sekmadienį išvysta į Varšuvą aptarti parengiamųjų darbų po beveik dešimties metų pertraukos atgaivinamai Lietuvos ir Lenkijos Parlamentinei Asamblėjai.

Seimo vicepirmininkas „valstietis“ Arvydas Nekrošius BNS sakė manantis, kad per susitikimą su Lenkijos kolegomis bus sutarta ir dėl būsimos Asamblėjos datos.

„Tai yra formatas, kurio pageidavo Lenkija, kad prieš mūsų Asamblėją būtų susitikimas, kurio metu mes galėtume aptarti, ką galėtume nagrinėti Asamblėjos metu, paruošiamieji darbai“, – sakė Seimo vicepirmininkas.

„Lenkijos pusė nori, mes norime, todėl manau, kad rasime bendrą sprendimą“, – į klausimą, ar bus nuspręsta dėl Asamblėjos datos, atsakė A. Nekrošius.

Į Varšuvą su A. Nekrošiumi vyksta „valstiečiai“ Arūnas Gumuliauskas ir Viktoras Rinkevičius, socialdemokratas Algirdas Sysas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovas Jaroslavas Narkevičius. Į Vilnių delegacija grįš antradienį.

Anot A. Nekrošiaus, bus aptariami ūkinio, kultūrinio, energetinio bendradarbiavimo klausimai, taip pat tautinių mažumų situacija.

„Bus aptarti tautinių mažumų tam tikri klausimai, švietimas, aukštosios mokyklos, vardų pavardžių rašymas ir taip toliau“, – sakė vicepirmininkas.

Lietuvos ir Lenkijos Parlamentinės Asamblėjos veiklą tikimasi atgaivinti jau šiemet. Anot A. Nekrošiaus, pirmasis posėdis turėtų įvykti iki šių metų pabaigos Varšuvoje.

Pastarąjį kartą Lietuvos ir Lenkijos Parlamentinė Asamblėja posėdžiavo 2009 metų gegužės 11 dieną.

Lietuvos lenkų tautinės bendrijos problemos temdė Lietuvos ir Lenkijos dvišalius santykius, tačiau pastaruoju metu Varšuva sušvelnino toną šiuo klausimu, abi šalys apsikeitė aukšto rango vizitais.

Šiuo metu Lietuvos ir Lenkijos parlamentarai yra sudarę trišalę asamblėją su Ukraina.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Tautos išmintis: "Jei su lenkais susidėsi, tai tik bėdos apturėsi".

Tomui

Kvailys

tomas

Tai vis gi atsirado ,,lenkiškos saulės" atsigabenimo savanotių. Negi ir vėl atsirado bajorų luomas, pasiryžęs ir vėl parduoti Lietuvą ,,Žečpospolitos" vergijon?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS