Siūlo būdą, kad Galimybių pasas taptų labiau prieinamas senjorams | KaunoDiena.lt

SIŪLO BŪDĄ, KAD GALIMYBIŲ PASAS TAPTŲ LABIAU PRIEINAMAS SENJORAMS

  • 5

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Seime narys Justas Džiugelis kreipėsi į ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę, siūlydamas Galimybių paso patobulinimo būdą, kuris suteiktų daugiau galimybių šia paslauga pasinaudoti ir vyresnio amžiaus žmonėms.

2021 m. gegužės 24 d. įsigaliojus Galimybių pasui, sąlygas atitinkantys piliečiai jį gauti gali jungdamiesi per gpasas.lt sistemą. Tačiau J. Džiugelis atkreipia dėmesį, kad Lietuvoje gyvena nemažai garbaus amžiaus žmonių, kurie nesinaudoja informacinėmis technologijomis ir dėl Galimybių paso turi kreiptis į Registrų centrą. Vis tik, pasak jo, ne visiems senjorams ši galimybė prieinama.

„Jeigu yra paslauga, ji turi būti prieinama kiekvienam sąlygas atitinkančiam piliečiui. Juo labiau gana vangiai vakcinacijoje dalyvaujantiems garbaus amžiaus žmonėms, kuriems Galimybių pasas turėtų tapti paskata ryžtis COVID-19 skiepui. Deja, šiuo metu regionuose gyvenantiems senjorams, kurie nesinaudoja informacinėmis technologijomis, Galimybių paso gauti beveik neįmanoma, juk nevažiuosi į rajono Registrų centrą dėl puodelio kavos vietos kavinukėje“, – pranešime spaudai teigia J. Džiugelis.

Deja, šiuo metu regionuose gyvenantiems senjorams, kurie nesinaudoja informacinėmis technologijomis, Galimybių paso gauti beveik neįmanoma.

Todėl parlamentaras kreipėsi į ekonomikos ir inovacijų ministrę, siūlydamas leisti artimiesiems ar pažįstamiems, per elektroninius valdžios vartus patvirtinus savo tapatybę, gauti senjorų galimybių pasus taip, kaip jie galėjo registruoti juos vakcinavimui.

„Labai tikiuosi, kad plačiai nuskambėjusi Ekonomikos ir inovacijų ministerijos atstovės frazė „Kam tam senukui nuolat reikia Galimybių paso?“ tebuvo tik akibrokštas ir ministrė rimtai susirūpins vyresnio amžiaus piliečių galimybe lygiomis teisėmis su kitais naudotis visomis Galimybių paso teikiamomis privilegijomis“, – sako J. Džiugelis.

GALERIJA

  • Seimo narys Justas Džiugelis
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

laisvas balsas

baikite su tais pasais-popiergaliais, baikite su tom šiukšlėm.. su tais niekingais vergiškais apribojimais... ir taip žmonės dūsauja uždaryti narvuose.. kam lemta, tas ir numirs nuo koviduko...

Iš tiesų

pas kiekvieną lieka registracijos pažymėjimas, kurį atžymi kai nueini skiepintis.Ten yra kodas kurį galima nuskaityti, data, vieta kai skiepijo pirmą kartą, tas pats kai antrą, tai nematau logikos tame bereikalingame galimybių pase. Aš tą kartonini pažymėjimą visur su savim nešiojuosi ir galiu bet kuriam norinčiam jį pažiūrėti, parodyt ir pasigirt kad turiu 2 antikoroninius skiepus. Nematau problemos.

O. Uogienėnėnė

Kol tas pasas taps prieinamu — sprogs tas koronos burbulas, ir gyvensim normaliai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS