J. Narkevičių teisėsauga apklausė kaip liudytoją byloje dėl jo namo | KaunoDiena.lt

J. NARKEVIČIŲ TEISĖSAUGA APKLAUSĖ KAIP LIUDYTOJĄ BYLOJE DĖL JO NAMO

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius šią savaitę buvo apklaustas kaip liudytojas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame tyrime, kuriuo besiaiškinamos aplinkybės dėl jo nekilnojamojo turto renovacijos sandorių.

Nei ministro atstovė, nei teisėsauga šios informacijos išsamiau nekomentuoja.

„Dėl viešai išplatintos informacijos šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas. Ministras spaudos konferencijos metu pranešė, kad bendradarbiaus su pareigūnais, turi dokumentus ir juos pateiks tyrėjams. Ministras bendravo su pareigūnais kaip liudytojas ir perdavė jiems dokumentus, ir įsipareigojo apie visus klausimus, susijusius su ikiteisminiu tyrimu, be prokuroro leidimo informacijos neteikti“, – BNS ketvirtadienį sakė ministro atstovė spaudai Aldona Grinienė.

Ji taip pat pridūrė, kad ministras buvo apklaustas pirmadienį po pietų.

STT atstovė spaudai Renata Keblienė BNS ketvirtadienį sakė šios informacijos nekomentuosianti.

Ji nurodė, kad ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl galimo papirkimo ir galimo kyšininkavimo, įtarimai šiame ikiteisminiame tyrime niekam nepareikšti.

LRT gegužės viduryje pranešė, kad 2007-2008 metais aukštas pareigas Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje ėjęs J. Narkevičius ir Trakų rajono savivaldybėje dirbusi jo sutuoktinė Irena Narkevič galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint Vilniaus ir Trakų darželių bei mokyklų remonto konkursus, o 10 proc. laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

LRT Tyrimų skyriaus duomenimis, „Sodžiaus būstas“ 2008-2012 metais laimėjo mažiausiai dešimt projektų Vilniaus mieste ir mažiausiai penkis – Trakų rajone. Bendra atliktų darbų vertė – daugiau kaip milijonas eurų (4 mln. 435 tūkst. litų).

Buvęs dabar jau bankrutavusios bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininkas Aleksandras Ribnikovas žurnalistams liudijo, kad jis rekonstravo ministro namą mainais už laimėtus darželių ir mokyklų renovacijos viešuosius konkursus.

Jo teigimu, dukros krikštatėvis J. Narkevičius jam pasiūlė tokią schemą, žadėdamas pinigus vėliau grąžinti, tačiau grąžino tik 8 tūkst. litų ir liko skolingas apie 400 tūkst. litų (116 tūkst. eurų) už namo renovavimą.

J. Narkevičius šiuos kaltinimus vadina šmeižtu. Jis sakė, kad už namo Trakuose renovaciją daugiausia mokėjo jo tėvai, kuriems tuo metu priklausė pastatas, ir jis gali tai įrodyti.

Ministras dėl šmeižto yra kreipęsis į Generalinę prokuratūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Tai

Naxui tokį prezidentą ! Negali nieko išmesti iš darbo komedija Debilu valdžią Tegivuoja Anarchija !

...

LDK per lenkus pražuvo, dabar jie stengias ir pačią Lietuvą pražudyt.

Siaip

Geras ministras kuris net valstybines kalbos nemoka. Matosi kad asilo berete. Kaip naisiu prietranka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS