A. Juozaitis ruošiasi dalyvauti Seimo rinkimuose | KaunoDiena.lt

A. JUOZAITIS RUOŠIASI DALYVAUTI SEIMO RINKIMUOSE

Prezidento rinkimuose dalyvavęs filosofas Arvydas Juozaitis pareiškė toliau tęsiąs politinę veiklą ir su įkurtu judėjimu „Lietuva yra čia“ ketina dalyvauti 2020 m. Seimo rinkimuose.

Pasak filosofo, nauja politinė jėga sieks atstovauti bemaž 67 tūkst. rinkėjų, kurie Prezidento rinkimuose už jį atidavė savo balsą.

Ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad po trečiadienį Kaune įvykusios judėjimo „Lietuva yra čia“ sueigos buvo numatyti ir aptarti tolesni judėjimo veiklos būdai.

Sueigoje nuspręsta, kad bus formuojama politinė partija „Lietuva yra čia“, kuri, susijungusi su kitomis jėgomis, per keliamus kandidatus į Lietuvos Seimą 2020 m. rinkimuose sieks įtakos įstatymų leidyboje ir Vyriausybės formavime.

„Visuomeninis sambūris „Lietuva yra čia“ ir jau esamų partijų ketinimai sujungti patriotines ir nacionalinius interesus ginančias jėgas – mūsų kelias. Tuo keliu eisime, kurdami politinį judėjimą „Lietuva yra čia“, – rašoma A. Juozaičio išplatintame pareiškime.

Išplatintame pranešime taip pat teigiama, kad derybos su keliomis politinėmis partijomis jau yra prasidėjusios. 

„Vienytis kviečiame visas nacionalinį Lietuvos interesą ginančias partijas. „Lietuva yra čia“ bus atviras naujo tipo politinis susivienijimas. Tai bus visuomeninių organizacijų, aktyvių žmonių ir partinių vienetų junginys, kurio tikslas –  Lietuvos valstybės nacionalinio intereso užtikrinimas – įgyvendinti piliečių teisę dirbti, gyventi ir kurti šeimas savo protėvių žemėje, vardan Lietuvos valstybės vystymosi ir klestėjimo“, - teigia A. Juozaitis.

Pasak filosofo, jo telkiamos naujosios politinės jėgos jungtinis suvažiavimas turėtų įvykti šių metų ankstyvą rudenį.

A. Juozaitis vykusiuose Lietuvos Prezidento rinkimuose tarp 9-ių šio posto siekusių kandidatų liko penktas, surinkęs 4,69 proc. rinkėjų balsų.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

ANONIMAS

NETIKIU JO.

Andrius Kairys

Labai teisingas Arvydo Juozaičio pasirinkimas eiti su judėjimu "Lietuva yra čia" į LR Seimo rinkimus. Aš ir daugelis blaiviai mąstančių tautiečių būtent Seime matome A.Juozaičio vietą. Čia jo žinios ir patirtis (bei aštresnę kritiką išsakantis būdas) labai pasitarnaus tolesnei šalies raidai, kuriant Gerovės valstybę. Ir pripažinkime, kad net nevertėjo jam bolotiruotis į LR Prezidento postą, nebent gerb. A.Juozaitis (kaip ir A,Puidokas) pasitikrino tautoje savo kandidatūros lygį kaip politikas.

pilietis

Žinot [ tai mano nuomonė ], kad tokie geriau , kol dar giliau neįklimpo - neįsisuko į rinkimus, pasitrauktų . Tai labai protingai atliko , visų jau pradėtas kritikuoti per rinkimus į EP buvęs garsus krepšininkas. Jis pasielgė garbingai. Bet kažin ar filosofas toks protingas , kad pasitrauktų ir nejuokintų liaudies? Kaip kartais nutinka, žymūs buvę sportininkai , garsinę savo sporto srityje ir nemažai pasiekę, neadekvačiai stebi save iš šono.Jei jį išrinks, o rinkėjų tikrai bus , nes matosi kaip renka įvairius susitepusius ale darbiečius, tvarkiečius...ir toliau stebėsime savo demokratijos "anekdotus' iš seimo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS